2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

Nyt kontakttal: Skal vi til det igen?

Mange af os, tænker måske ikke længere lige så meget over Covid-19, som vi har gjort tidligere, men det skal vi måske til igen: Hvis vi kigger på tallene

De seneste par dage, har man løbende kunne følge et kommende højere smittetal, end hvad vi har været vant til over sommeren. Det kan givetvis have sin helt egen forklaring, da vi går tættere på vintermånederne, men det skal måske også minde os om – at coronaen ikke helt har sluppet.

I Slagelse er incidens tallet i dag 107,0 og der har den seneste uge været 85 tilfælde.
Det er primært gruppen 20-39 år hvor 31 af tilfældene er, samt 40-64 år hvor der de sidste 7 dage er 28 tilfælde.

På landsplan er dagens smittetal 1.253, mens det i går var hele 1.411 personer.
Antallet af indlagte er steget med 9 og er i dag 195, mens yderligere 4 har mistet livet.

Nyt kontakttal
Sundhedsminister Magnus Heunicke oplyser tirsdag formiddag, at kontakttallet er beregnet til 1,2. Til det skriver ministeren på twitter: “Selvom det bygger på usikre tal, flugter det med andre nøgletal.” Ministeren oplyser ligeledes, at incidensen er steget fra 90 til 161 på en uge. “Dette skyldes delvist, at flere lader sig teste, men den gennemsnitlige daglige positivprocent er også steget fra 1,4 – 2,0.” Skriver ministeren videre.

I følge Magnus Heunicke lyder det videre på twitter, at det er vigtigt at danskerne stadig lader sig teste, selvom de er vaccineret.
55% af tilfældene i sidste uge var nemlig blandt færdig vaccineret, men i følge ministeren, skal dette selvfølgelig ses i forhold til, at de vaccinerede nu udgør 75% af befolkningen.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også