2.5 C
Slagelse
søndag, 14. april, 2024

Er du klar til Sankt Hans? – Her er de gode råd og regler!

I næste uge samles de fleste om bålet. Fra nær og fjern søger vi sammen med venner og familie, til den traditionelle midsommervise.

Sankt Hans er en gammel tradition, som de fleste forbinder med noget rart og hyggeligt. For at sikre, at alle får en god oplevelse, har Slagelse Kommune og Beredskabet derfor samlet gode råd og regler.

For at undgå brand skal du følge Beredskabets regler, fx at der mindst skal være mindst 30 meter til den nærmeste bygning med hårdt tag og mindst 200 meter til bygninger med stråtag.

Sankthansaften er som regel en travl aften for os, og vi opfordrer alle til at følge de anvisninger, der står på vores hjemmeside ” fortæller beredskabsinspektør Henrik Bendix Vibits.

Beskyt miljøet – brænd kun rent træ

Et sankthansbål skal bestå af rent, tørt træ eller haveaffald. Det er forbudt at brænde træ, som er malet eller trykimprægneret. Byggeaffald, paller mm. er heller ikke tilladt, da det kan skade miljøet og udvikle sundhedsskadelig røg, som kan sprede sig temmelig langt.

Tænk på dyrene

Pindsvin, fugle og andre dyr elsker at bo i en bunke afklippede grene. Derfor bør du flytte bålet nogle meter på selve dagen.

Oprydning koster dyrt

Når gløderne er brændt helt ud, skal resterne efter bålet fjernes. Ansvaret ligger hos dem, der har etableret sankthansbålet. I Slagelse Kommunes Entreprenørservice beder entreprenørchef Peter Johansen om en hjælpende hånd.

Vi bruger desværre en del tid på at rydde op efter sankthansarrangementer, som ingen tager ejerskab til. Der er tale om private arrangementer, så det er ærgerligt, at kommunekassens penge skal bruges på den opgave. Vi vil hellere bruge vores tid på det, der kommer alle til gode “, supplerer Peter Johansen om de gode råd og regler

Reglen om, at du skal rydde op efter dig selv, gælder også på stranden.

Regler for sankthansbål

  • Mindst 30 meter til den nærmeste bygning med hårdt tag og mindst 200 meter til bygninger med stråtag
  • Bål skal bestå af rent, tørt træ eller haveaffald
  • Flyt bålet på selve dagen, så små dyr ikke bliver fanget i flammerne
  • Du har pligt til selv at rydde op, hvis du har lavet et sankthansarrangement
  • Større arrangementer skal i god tid anmeldes til kommunen

Foto: Slagelse.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også