2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

225.000 kr. til Isenstein Samlingen

Fremover skal endnu flere have mulighed for at opleve værker i mindre udstillinger rundt om i landet

Over 7000 værker af kunstneren Harald Isenstein er samlet i Kongegaarden i Korsør.
Værkerne udstilles løbende, men fremover skal endnu flere have mulighed for at opleve værker i mindre udstillinger rundt om i landet. Kultur- og Fritidsudvalget har netop bevilget 225.000 kr. til at reaktivere samlingen, så den kan udlånes og blive mere synlig, så endnu flere dermed kan få glæde af samlingen.

Kunstneren Harald Isensteins enke overdrog i sin tid Harald Isensteins efterladte værker til daværende Korsør Kommune. Isenstein Samlingen er hovedsamlingen i Kongegaarden, der er kunsthal med fokus på samtidskunst. Kongegaarden ønsker, at samlingen i langt højere grad end i dag formidles professionelt og internationalt bl.a. ved at få særligt udvalgte dele af samlingen organiseret i mindre enheder og udstillet som ’to go’ udstillinger på museer og udstillingssteder i andre dele af landet og evt. i Tyskland. Derfor har Kongegaarden søgt og modtaget 225.000kr. fra Kultur- og Fritidsudvalget til reaktivering, formidling og udstilling af samlingen.

Samspil med aktuel kunst
Vi har et ønske om at reaktive den unikke samling, så vi kan gøre den aktuel og vedkommende i dag bl.a. ved at videreudvikle den i samspil med den helt aktuelle kunst, som vi udstiller i Kongegaarden. Vi vil derfor bl.a. invitere relevante samtidskunstnere til at indgå i dialogudstillinger med Isensteins værker, så besøgende vil kunne se samlingen med helt nye øjne“, siger leder af Kongegaarden Henrik Broch-Lips.

Plads blandt nutidens kunst
Vi deler Kongegaardens ønske om at få den unikke Isensteinsamling reaktiveret bl.a. i samspil med Kongegaardens øvrige udstillinger af samtidskunst, så Isensteinsamlingen får en plads blandt nutidens kunst. Der er allerede taget skridt imod samspil med samtidskunsten gennem udstillingen ”Isenstein i farver/Harald Isenstein”, som har kunne opleves i Kongegaarden fra i sommer. Vi glæder os i udvalget til at følge samlingens udvikling og de kommende samarbejder“, siger næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget Britta Huntley. (A)

Sætter Korsør og Kongegaarden på landkortet
De mange flotte kunstværker fortjener at blive bragt endnu mere i spil, end tilfældet er i dag. Derfor støtter vi naturligvis op om, at endnu flere skal kunne opleve værkerne både i Korsør, men også rundt om i landet og måske også i Tyskland. Det vil også være med til at sætte Korsør og Kongegaarden mere på landkortet, når samlingen kommer ud at leve og bliver præsenteret for et bredere publikum“, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Ebbe Ahlgren. (V)

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også