2.5 C
Slagelse
lørdag, 18. maj, 2024

Borgmester: I dag er en mærkedag.

Onsdag stod i de gule farvers tegn.
Med hård blæst og temperature tættere på frysepunktet end på solskinsrige tour-dage, ankom Tour de France trofæet til Korsør.

Selvom det kan føles som om der er lang tid til, så kan jeg bare sige at i dag er en mærkedag. I dag er det startet, det gule forår – den gule sommer i Slagelse Kommune.” lød det fra Borgmester Knud Vincents på Solens Plads i Korsør.

Første mand på cyklen var Troels Brandt, som efter sin operation smed krykkerne for en stund og trykkede i pedalerne på den gule ladcykel, hvor første etape gik fra Storebæltsbroen mod Teglparken.

Godt hjulpet af løbere og ryttere, gik turen efterfølgende mod Korsør Bibliotek, før den sidste etape mod Solens Plads ventede.

Hjælperyttere satte Borgmesteren i gul
På Casper Brands Plads stod flere borgere ventende ved den store kanon, som var klar til at skyde når trofæet passerede Halsskovbroen. I horisonten kunne rytterne langsomt skimtes og med et kom den gule føretrøje i syne. Helt i front, Borgmester Knud Vicents, i gul føretrøje kørende med trofæet i den gule ladcykel – Ja de gule farver var alle steder.

Da rytterne og Borgmesteren passerede broen, lød store skud fra kanonen, der bragede ud over by og havn.

Man kan kun vinde Tour’en, hvis man har været igennem Danmark, man har været igennem Slagelse Kommune og sluttet af med at køre gennem Korsør.” Lød det videre fra Borgmester Knud Vincents da han holdt tale på Solens plads.

Håber på folkefest
Knud gjorde flere gange opmærksom på, at dette startskud til Tour de France, skal være med til at skabe glæde og fællesskaber.

Få ting i livet er så store, folkelige og entusiastiske som sport. Det er noget som kan samle os, skabe fællesskab og glæde. Derfor glæder jeg mig rigtig meget til at mærke, sammen med jer, den stemning der vil være d. 2 juli.” supplerede Borgmesteren, før han tilføjede, at han også ville tage med tilbage til Kommunen, at vi skal tænke i Gult og i Tour, i alt hvad vi gør frem mod sommeren.

Og med dette første startskud – Er nedtællingen til den gule sommer begyndt!

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også