2.5 C
Slagelse
lørdag, 18. maj, 2024

Nyt gavlmaleri giver farver i Korsør

Er du gået eller kørt forbi, har det været svært ikke at bemærke – der er sket noget farverigt nyt!

Nemlig kun de færreste har kunne undgå at se det smukke gavlmaleri, som nu pryder gavlen på væggen af ejendommen Havnegade 7 ved Solens Plads i Korsør.

Maleriet hedder ”Skiftende sæsoner” og er malet af Frederik Hesseldahl fra Galleri Kolossal og er finansieret af Stig Hansens Fond.

Gode ting tager som bekendt tid.
Projektet med det nye gavlmaleri i Korsør startede tilbage i 2018, hvor bestyrelsen for Stig Hansens Fond blev præsenteret for forskellige forslag. Herefter skulle væggen klargøres, sandblæses, pudses op og males. Det krævede ikke mindst optimale vejrforhold også for kunstneren. Gavlmaleriet blev færdigt i uge 28 og er nu blevet indviet.

Gavlmaleriet er blevet et rigtig flot blikfang i Korsør. Hele processen omkring maleriet har været spændende, og resultatet er blevet endnu flottere, end vi havde forestillet os. Kunstneren har formået både at samle de fire årstider og flere af Korsørs smukke og vigtige vartegn som Fæstningen, Storebæltsbroen og Storebæltsfærgen i samme maleri. Jeg har allerede fået mange tilkendegivelser fra borgere i byen, som er meget glade og begejstrede for det nye maleri “, siger medlem af Stig Hansens Fond Anders Nielsen (A).

Det har været rigtig spændende at lave et kunstværk, som fortæller Korsørs særlige historie og identitet med udgangspunkt i nogle af byens vartegn.Samtidig er Danmarks nationalfugl, knopsvanen, med til at symbolisere, at vi også bringer Korsør ind i fremtiden. Jeg håber kunstværket vil være til glæde for både de borgere som bor i Korsør nu, for de kommende generationer og for turister, som lægger vejen forbi “, siger kunstner Frederik Hesseldahl.

Skulptur kombinerer solens plads og det maritime
Ud over gavlmaleriet får Solens Plads også en ny skulptur, som er finansieret af Stig Hansens Fond. Skulpturen er udført af kunstneren Benny Forsberg, som har taget udgangspunkt i navnet Solens Plads og det maritime tema. Skulpturen symboliserer kloden med temaerne soluret, kompasset, sekstanten og er delt i fire med kompasrose, som peger mod den geografiske nordpol, et solur, samt cirkler der illustrerer månens, Mars og Merkurs diameter. Skulpturen er udarbejdet i forskellige materialer bl.a. Azobé-træ fra Halsskov Havn. Dele til skulpturen er kommet fra Indien, der pga. Covid-19 har forsinket projektet og dermed færdiggørelsen af skulpturen.

Selve gavlmaleriet har kostet 130.000 kr. Derudover har der været udgifter til klargøring af væggen på ca. 100.000 kr. Beboerne i ejendomme har vederlagsfrit stillet gavlen til rådighed for projektet i en perioden på mindst 8 år. Efter 8 år vil der blive taget stilling til om aftalen skal forlængelse afhængig af gavlmaleriet stand. Skulpturen har kostet ca. 400.000 kr. Derudover har Slagelse Kommune medfinansieret 150.000 kr. til fundering.

Foto: Slagelse.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også