2.5 C
Slagelse
torsdag, 23. maj, 2024

Storebæltsbroen fylder år: Kan du gætte hvor mange?

Broen står som et stærkt varetegn for Vestsjælland. I klart vejr kan den spottes fra næsten hele kommunen – Og hvem har ikke nydt en sommeraften i Korsør, med udsigt til broen.

I dag fylder Storebælt år, ikke lige så mange år som jernbanen, der åbnede et år tidligere, men hvor mange år er det lige Storebælt bliver?

Den faste forbindelse mellem øst og vest, er 18 km lang – Og selvom vi ofte bare omtaler det som “storebæltsbroen” består forbindelsen samlet af to broer og en tunnel.

Pylonerne er nok et af de stærkeste varetegn for broen, og med deres 254m er de blandt Danmarks højeste punkter. Sænkekasserne blev støbt i Kalundborg og skulle efterfølgende fragtes 70 km ud til broen, det var lidt af en opgave, for hver sænkekasse vejer 32.000 ton. Resten af pylonerne blev støbt på stedet – fire meter ad gangen……

Men i dag fylder Storebælt år! hele 23! Motorvejen over Storebælt blev nemlig åbnet d. 14. juni i 1998, mens jernbanen, som tidligere nævnt, åbnede året inden d. 1. juni 1997.

”Smukt at skue og godt kram”, sådan lød ordene fra H.M. Dronning Margrethe den 14. juni 1998, da hun klippede den røde snor og indviede Storebæltsbroen, Lyder det i dag fra Storebælt, der oplyser at der jo er sket meget siden. Storebælt arbejder blandt andet løbende på at forbedre oplevelsen for trafikanterne, med blandt andet automatisk betaling.

Storebælt passeres årligt af 13 millioner køretøjer.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også