2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

Byrådsmedlem vil have broafgiften til debat i Byrådet

Det har længe været til debat i folkemunde – og for mange der ofte benytter broen, måske også været et håb, især efter 2017, hvor flere partier fik flertal til at nedsætte taksten med 25%.

I dag koster det med en Brobizz 194,- at passere broen, er du ikke tilmeldt brobizz, koster en billet 250,- kroner for person- og varebiler op til 6m. Autocampere eller varebiler over 6m må diske op med 610 hver gang.

– Men snart skal alt dette være fortid, i hvertfald hvis det står til Bent Thodsen, de 8 medstillere – og mere end 50.000 underskrivere, på det borgerforslag, som nu skal til behandling i Folketinget.

Storebæltsbroen er i dag den eneste vejstrækning hvor man i Danmark skal betale en ekstra afgift for at benytte vejstrækningen. Broens indtægter har allerede betalt anlægsomkostningerne stort set. Brugerbetaling for at passere broen idag går stort set i Statskassen.” Lyder det i Borgerforslaget som altså i dag, har rundet de 50.000 underskrifter der skal til – for at få det behandlet i Folketinget.

Byrådet skal tage stilling
Står det til medlem af byrådet, Thomas Vesth (NB), skal ikke kun Folketinget – men også byrådet, tage stilling til debatten.

Da vi fanger Thomas Vesth, som selv været inde og skrive under på borgerforslaget, sidder han netop og arbejder på en initiativ sag til dagsorden på byrådsmødet.

At fjerne broafgiften vil være en ultimativ vækstfaktor for Slagelse Kommune. Det vil binde Danmark sammen at fjerne den toldmur (Storebælt Red.) – og hvorfor skal man egentlig beskattes af familiebesøg” lyder det i hurtige replikker fra Vesth, der vil have byrådet til at sende et klart signal til Folketinget.

Jeg vil bede byrådet om at sende en tilkendegivelse til Folketinget, hvor vi som Kommune bakker op om at fjerne broafgiften” lyder det helt konkret fra Vesth, der netop var i gang med at skrive på sagen, da vi fangede ham på telefonen.

Trods det nok er alment vist, at der landspolitisk ikke er opbakning til forslaget, kunne man næsten fornemme Vesths smil i telefonen da han afslutter: “Jeg er da rimelig sikker på, at byrådet ønsker at arbejde for kommunens ve og vel?

Næste byrådsmøde er d. 28. februar kl. 17, hvor vi inden da følger op på sagen om Storebælt, når vi kender det nu omtalte og kommende punkt til mødet.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også