2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

Låner kørestole ud til akut behov

Der findes dem som ikke har økonomien til at købe eller leje en kørestol, og som af gyldige grunde ikke kan vente på at få stillet en til rådighed ved at låne fra kommunen.

Men siden starten af 2019 har 27-årige Christopher Trung Paulsen lånt kørestole ud til akutte midlertidige behov, ganske kvit og frit. 

“Jeg har flere forskellige kørestole. Nogen til længere tids brug og i meget god kvalitet. Andre er mere til transport og kortvarig brug. Lige nu er der kun to ledige ud af fire.” fortæller Christopher Trung, der dog anbefaler, at hvis man har mulighed for det, at man lejer en kørestol fra de udbydere man kan finde på nettet:

På den måde kommer man ikke til at optage en kørestol unødigt, som måske kunne være lånt ud til en anden der ikke har andre muligheder. Dem jeg har lånt en kørestol ud til, har ofte ikke haft mulighed for at leje en kørestol eller købe en selv. Det giver noget fleksibilitet at man, ved akut behov, kan komme en fredag aften kl. 19 og hente en kørestol til brug i weekenden, eller måske endda nogle uger frem til man har mulighed for at låne en eller få bevilliget en fra kommunen.

Men en kørestol er ikke bare en kørestol, det er nemlig vigtigt med en korrekt indstilling, derfor skal man i følge Christopher Trung, se løsningen som akut og midlertidig.

Privatfoto

Stor efterspørgsel & mangel

Der er ligeledes stor efterspørgsel på at låne kørestolene.

Jeg mener jeg har lånt kørestole ud omtrent ni gange bare i år. Oftest vil folk låne kørestolen til en enkelt dag eller blot et par dage. I få tilfælde drejer det sig om længere tid. En enkelt gang var det faktisk en hel sommer, for at vedkommendes mor kunne komme på besøg. Jeg stræber efter at det er de lån af længere varighed som får lånt mine mest komfortable kørestole.” siger Christopher Trung. 

I øjeblikket oplever han at behovet er større end hvad han kan stille til rådighed:
Jeg har ‘kun’ fire kørestole, og det kan godt være lidt af en opgave at koordinere det, fordi kørestolene oftest går direkte fra den ene låner til den anden. Det er også lidt en opgave at vedligeholde kørestolene. De fleste er dog gode til at hjælpe med at vedligeholde kørestolene, når de alligevel låner dem. Det er en kæmpe hjælp når folk melder sig på banen med en hjælpende hånd på den måde.” siger Christopher Trung, der ikke lægger skjul på at der til tider er en smule tidspres. 

Christopher Trung fortæller videre at kørestolene er givet via sponsorater, og at eventuelle reservedele betales af ham selv. Låner man en kørestol, har man også erstatningsansvar for kørestolen. Når de ikke er i brug, opbevares de sikkert på forskellige steder i Slagelse Kommune. 

Hvis man vil låne en kørestol eller har andre henvendelser, kan man kontakte Christopher Trung på 21 40 80 28.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også