2.5 C
Slagelse
torsdag, 23. maj, 2024

Minister på nærværende tur i Ringparken

Præcis 14.30 rullede den sorte Audi ind foran nordhuset. Som på Slaget. Fremover kan vi sætte uret efter ministeren. Kaare Dybvad var kommet til “Ghettoen”….

Først lagde de fremmødte ud med en “Walk and Talk” med ministeren. En tur rundt i Ringparken, hvor nysgerrige blikke kiggede frem i gadebilledet.

Vi skulle ikke gå mange skridt, før det var tydeligt at mærke, der var følelser forbundet med området. En gruppe drenge trådte væk da vi rundede et hjørne: “Kom bare hen og hils på ministeren” blev der råbt fra en af de deltagende, det fik et par drenge til at kigge spørgende på den store gruppe mennesker, som kom travende gennem blokkene.

Det betyder mælkebøtte
Tilbage i Nordhuset var flere af områdets frivillige foreninger mødt frem. De fik hver især mulighed for at præsentere sig for ministeren, der med stor nærhed lyttede.

Ali Yavuz fra Socialdemokratiet bød dog først velkommen og styrede ordet mellem de mange spørgende og deltagende fra området.

Fremmødt var blandt andet Red barnets ungdom, Kvinder på farten, Samarbejdsudvalget, foreningen ringparken og Dandelions: “Det betyder mælkebøtte” fortalte Mohammed, der med deres forening arbejder for at mindske kriminaliteten i udsatte boligområder: “Selvom vi kommer fra betonblokken, kan vi godt vokse op og blive ministre” lød det meget meget fint, med en passioneret røst for forandring.

“Tak for jer”
En meget nærværende minister, Kaare-Dybvad, ledsaget af Borgmester John Dyrby deltog efterfølgende i dialog med de fremmødte foreninger og borgere.

Det er fantastisk at komme og møde jeres engagement” startede ministeren, hvorefter han benævnte, at han jo godt nok ikke var fra Slagelse, men at han med hans kendskab til byen, selv inden han blev minister, godt kendte til Kierulffsvej.

I fortæller lige præcis de gode historier vi har brug for” sagde ministeren der tilføjede, at “Vi skal give børnene de samme muligheder, uanset hvor de kommer fra, det er det, det hele handler om”.

Forud for dialogen med foreningerne, afsluttede ministeren sin introduktion med ordene: “Stor respekt for jeres indsats, det er meget bekræftende at høre om”.

Det er jo valg….
Tilfældigt er det måske ikke helt, at ministeren kommer forbi, dagen før valget. Tilfældigt er det nok heller ikke at han afslutningsvis gav John rosende ord med på vejen:“Slagelse har brug for nogle, der kan få folk til at lytte på Christiansborg – og det kan John” sagde Kaare Dybvad, da han afslutningsvis kom ind på kommunalvalget: “ Er du i tvivl, så kig blot på mange af de aftaler vi laver. Han er en god mand for Slagelse. “ lød det, før Kaare Dybvad trak sin sorte frakke over sig og gik mod den ventende ministerbil, der ventede i det der nu havde vendt sig til tusmørke.

En trofast følgerskare, af blandt andet Sofie Janning, Miralem Garagić, Jannik Juul Nielsen og Bodil Knudsen, havde også fundet vej – og fik her dagen før valget også et par billeder med hjem.

Hør ministeren og Ali i videoen her under:

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også