2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

Mor i Nødråb fra børnehave

Nødråb! … Sådan startede en henvendelse til Mit Vestsjælland, fra en bekymret mor.

Vi står i en helt urimelig situation“, lyder det fra Solveig Ellegaard, der er mor til 3 små børn i Stillinge Børnehave og Vuggestue. I følge hende har Slagelse Kommune nemlig i flere år nægtet at vedligeholde bygningerne eller give tilskud.

I følge Solveig er det nu også nået et niveau, hvor der ikke blot er kommet skimmelsvamp, men at også mange af børnene oplever symptomer. “Vores egne 3 børn har nu fået ordineret astma-medicin, og de lider ellers ikke af astma” fortæller Solveig der er stærkt bekymret og føler sig magtesløs.

Monica Eliassen der i dag er formand for bestyrelsen i børnehaven, bekræfter at vandskader og hul i taget, har skabt et utrolig dårligt indeklima. Hun er valgt til formand for blot én måned siden – og kan derfor ikke fortælle os helt konkret om den historie som lægger bag. I forhold til Kommunen, er hun meget rolig: “Altså der er ikke sket noget i de sidste 10 år, så hvorfor skulle der ske noget nu. – Så skulle det da lige været fordi der er valg” siger Monica, der dog håber på en afklaring.

Kommune: Svær situation, men vi vil tage kontakt

Formand for Miljø- Plan og Teknik Villum Christensen er noget forundret over at det skulle være gået så vidt, men kommunen befinder sig i en svær situation, da der er tale om en selvejende institution:

Børnehaven er en selvejende institution og derfor er det ikke helt så let. Blandt andet er der ikke noget budget til vedligehold “ Fortæller Villum Christensen, der dog efter at være blevet gjort opmærksom på det, allerede har været i kontakt med forvaltningen, som vil tage kontakt til dem for at få afklaret omfanget og om der er skimmelsvamp: “Hvis der er konstateret skimmelsvamp, så skal det løses, det må vores børn og ansatte ikke gå rundt i, jeg har bedt forvaltningen kigge på sagen. Det er dog endnu ikke fastslået at der ér skimmelsvamp”. 

På det tilsendte billede, ses taget dækket af presenning for at holde det værste vand og fugt ude.
(Billedet er sløret af hensyn til børn og ansatte)

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også