2.5 C
Slagelse
lørdag, 18. maj, 2024

Sidste valgdebat: Det hele skal jo ikke være Netflix and chill

Valgets sidste debat. Og endda på ZBC. Disse valgmøder er altid de sjoveste, det er nemlig her politikerne ved de sidder foran en masse unge mennesker – og derfor giver lidt mere kant, for at få opmærksomheden.

Tonen er løsere – og drillerierne større. Velkommen til.

Der gik ikke mange sekunder før Mathias Petersen fra Dansk Folkeparti hurtigt var ung med de unge, han er 21 år og den yngste i panelet. “Det hele skal jo ikke være Netflix and chill’” proklamerede han blandt andet til latter for salen, da han præsenterede sig.

Næste taler var Unnie, som greb chancen for et prik til de blå drenge ved at starte med sætningen: “ Jeg skal nok gøre det kortere. De 2 kan godt lide at høre sig selv”, mens hun smilede til førnævnte Mathias og nu Marcus Danielsson fra Liberal Alliance.

Den næste vi nok kommer til at huske fra sin åbningstale var Mark Rentzmann, som forsøgte gribe stemningen fra salen med: “Jeg gik ind i politik fordi jeg er gamer….” Han havde forventet en reaktion fra salen som han kunne bygge videre på, men i stedet opstod der 5 sekunders stilhed før han selv udbrød: “Og så er der ingen af jer der er det…. Fedt!” – Det gav ham heldigvis en reaktion denne gang og salen var med igen.

En af de helt nye drenge i klassen er Faysal Muuse, fra Enhedslisten, der i sin introduktion fortæller at han blot har været i Danmark i 6 år. Han slog et pænt slag for integrationen. Velkommen til.

Vil Thomas og Mathias “stoppe islamiseringen” af Slagelse Kommune?
En del af debatten handlede om noget så stort som islamisering af Slagelse Kommune…?

Hurtigt opstod der et makkerpar mellem Thomas Vesth fra Nye Borgerlige og Mathias fra DF.
Vi skal passe på vores danske værdier. Islam må ikke blive politik. Et eksempel kan være ligestilling, vi kan ikke acceptere indgriben i vores samfund, som går mod det.” lød det fra Thomas Vesth.

Ghettoer er den helt store problematik. Det er et af de sværeste problemer, sammen med klimaudfordringerne. Noget af det vi ved der virker, er arbejde. Vi har borgere i Slagelse der ikke har haft arbejde siden 80’erne, dem skal vi have i gang” tilføjede Mathias.

Helt anderledes lød det dog fra Emil Lavsen fra Kristendemokraterne: “Helt seriøst…“, han var nærmest målløs over tonen. “Jeg har boet i Sydkorea i 16 år og slet ikke tænkt på folks region eller ophav. Så kommer man til Slagelse og så er det, det, som i går op i?” lød det fra Emil som fortalte han gik op i en Sund og Rask Kommune, frem for en Kommune som gik op i at tale om Islam.

Til sidst tilføjede Mark Rentzmann “Islamisering af Danmark er ikke en dårlig ting. Jeg elsker at være blandt mine venner som har en anden trosretning. Det skal vi omfavne.

Og så var den debat vist også afsluttet….

Og så blev 11 til 12
Efter pausen på ZBC blev debatten genoptaget, men pludselig var panelet blevet 1 kandidat større. De Radikales kandidat Rabeh Kaddour tog nemlig plads i panelet og lagde efter pausen ud med en præsentation af ham selv og de radikale. Til en lille forundring sad Mark Rentzmann stadig i panelet – og de radikale var dermed repræsenteret med 2 kandidater i panelet.

Der skabte sig en rumlen blandt kandidater fra de andre partier, der ikke helt kunne forstå at De Radikale skulle have 2 kandidater siddende, men sådan var det. Rabeh blev siddende og De Radikale havde nu 2 i panelet.

Hvad med os!
En elev rækker hånden i vejret. “I snakker kun studieboliger, hvad med vores ældre og vores sundhedsvæsen. Hvad er fremtiden for os SOSU’er – I har ikke styr på fagområdet, hvorfor skal vi have håb på at i kan forbedre det?

Nikolaj Bjørk fra Venstre greb hurtigt bolden. “Det er jo lige præcis det der er pointen. Vi skal lytte mere og vi skal stemme på kandidater der repræsentere os. Vi skal stemme bredere og lytte til faglighed” hvorefter Bjørk fortalte at der i byrådet lige nu kun er 2 under 31, så på samme vis kunne man stemme på en ung i byrådet.

Fra Unnie lød det “Vi kan godt repræsentere begge områder, uanset vores alder. Vi har jo også vores bedsteforældre som vi kan sammenligne med

Endnu engang tog Mathias mikrofonen og nærmest brølede “Stem DF!!… Vi ved noget om både unge og ældre. Vi har måske den ældste liste” grinte han, før han efterfølgende tilføjede: “Og jeg er ung – Så DF har det hele og vi har værnet om de ældre siden vi blev stiftet.

Et giftigt byråd?
Der blev fra Salen spurgt til det giftige byråd.
Der var forholdsvis bred enighed i panelet om, at de faktisk godt kunne samarbejde og at meget måske også kunne være medieskabt.

Kandidater som ikke sad i byrådet, benyttede dog også lejligheden til at mene; At man så kan stemme nye kræfter ind.
– Alle sendte heldigvis venlige smil til Unnie, med blikket “Det er ikke dig vi mener“.

Og med de kærlige bemærkninger, sluttede dagens debat – og det sidste valgmøde!

Deltagere:
Katrine Olsson (G), Thomas Vesth (D), Olaf Johansen (F), Mark Rentzmann (R), Rabeh Kaddour (R), Nikolaj Bjørk (V), Unnie Oldenburg (A), Mathias Petersen (O), Marcus Danielsson (A). Faysal Muuse (Ø) Lasse Kløcker (C), Emil Lavsen (K)

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også