2.5 C
Slagelse
fredag, 13. september, 2024

Valgmøde: Korsør skal gribe mulighederne

Vi er stolte af vores by – Og sammen kan vi gøre den endnu bedre… Sådan stod der skrevet, da det lokale erhvervsliv troppede op, søndag formiddag i Korsør Kulturhus, hvor Korsør Erhvervsforening havde inviteret til vælgermøde.

Den maritime by, byen med mulighederne… Allerede et par minutter i 11, begyndte summen i lokalet. Ved små rundborde havde partifæller og vælgere sat sig til rette – Bordene var helt som vi kender dem; fyldt med bolcher og flyers.

Forud for debatten kiggede Erhvervsmanden Peter Seier Christensen forbi Korsør, som et led i Nye Borgerliges valgkampagne. Mødet med Erhvervsmanden og folketingsmedlemmet, gav samtidig Korsør Erhvervsforening anledning til at sende Peter retur til Borgen med materiale i hånden.

Valgmødet som var præget af flere flot producerede videoer fra Kommunen, blev ledt af formand for Korsør Erhvervsforening, Jakob Stryhn, der bød velkommen til mødet med overskriften “Mulighedernes Korsør”.

Nyt rådhus til Korsør…?
Emnet har været debatteret i mange år, skal et nyt rådhus bygges i Korsør?
Det var da også et af de første emner, som der blev talt om ved formiddagens vælgermøde. Men poltikernes svar taget i betragtning, så skal vi nok ikke regne med at det er noget der bliver taget stilling til, de kommende 4 år.

Mads Koefoed der repræsenterede Enhedslisten løftede ind i debatten, at vi skal prioritere vores økonomi, samt at det er ‘miljøspild’ bare at bygge nyt. At bygge nyt ligger heller ikke til Marcus Danielsson fra Liberal Alliance, der delte holdningen at pengene kan bruges bedre.

Hele debatten om et nyt rådhus blev rundet af, af Venstres Knud Vincents, der opsummerede at man allerede var enige i byrådet, om at lægge planerne midlertidigt på hylden. 

Så enigheden taget i betragtning, bliver debatten om et Rådhus i Korsør, endnu engang sat på stand-by.

Grib mulighederne
Panelet var helt enige om at Korsør oser af muligheder. Men det fænger også lidt hult, når man hører det valg efter valg. Men denne gang skal der ske noget – sådan lyder det, men det handler også om, at gribe de muligheder der er:

John Dyrby slog nemlig et slag for at vi skal gribe flere af de mange muligheder “Lige nu er der for eksempel mulighed for at få ungdomsuddannelser til byen, vi taler op mod 600 studerende, det er blot en af de mange muligheder vi skal gribe” lød det. At der skal ungdomsuddannelser til byen, bakkes bestemt op af Jane Dahl, som er borgmesterkandidat, hun kunne blandt andet godt tænke sig, at der kom flere ungdomsboliger til byen – og at vi sætter fokus på den kultur der er i området.

En af de muligheder Borgmesteren dog ikke fik lov at gribe, i følge ham selv, var Erhvervsforeningens eget forslag om en Cykelfærge, hvor byrådet ikke gav ham lov til at tage fat i ministeren eller arbejde videre med projektet. Knud mener det er sat lidt på spidsen, for før man skal tage fat i ministeren, skal Kommunen selv være klar med en plan. “Vi skal være enige om det og vi skal have økonomien. Vi skal ikke sætte en masse i værk, uden at gøre tingene færdige” sagde Knud, der mente det mere var processen end projektet.
Jakob Stryhn spurgte med et skævt smil i stemmen om de Radikale ikke ønskede cykling i Korsør, hvorefter Troels Brandt greb bolden og sagde “Jo og næste år er Korsør cyklernes-centrum med Tour de France“.

Men det hele handler om en ting, hvis du spørger Venstres Borgmesterkandidat, Knud Vincents: “Vi skal danne et fællesskab og en retning for hvad vi gerne vil nå”. I følge Knud, handler det nemlig om at lave en plan for tingene – og måske vigtigst af alt: “Når vi sætter noget i gang, skal vi også gøre tingene færdige” lød det, inden der blev tilføjet at der på vælgermøder ikke skal loves og loves, men lyttes. 

En gratis tur over Storebælt
Selvom det er kommunalvalg, så går snakken også ‘over broen’. Broen er på den ene side et varemærke for byen – den giver muligheder, men på den anden side er det også en betalingsmur, som sætter sine begrænsninger. Som Knud Vincents formulerede det: “Erhvervsdrivende i Vordingborg kan drive handlende fra Falster, men erhvervsdrivende i Korsør, kan ikke hente handlende fra Nyborg.”

Thomas fra Nye Borgerlige var ikke i tvivl om at vi lokalt skulle gøre alt hvad vi kunne, for at skubbe til borgen: Det skal være gratis at køre over Storebælt. SF og Sune Nors supplerer at det ikke er ofte at de er enige med Nye Borgerlige, men her er de. Ikke kun af økonomiske årsager men også af miljømæssige: “Når jeg skal til IKEA, vælger jeg Høje Taastrup, selvom turen til Odense er kortere.” Fortalte Sune, i sin argumentation for at vi kunne vokse som område, ved at kunne rejse frit – og mere miljøvenligt.

Endnu engang måtte Borgmesteren tage rollen og tage debatten ned: “Det lyder rigtig godt, men det er jo ikke i vores interesse”. I følge John vil en afskaffelse af broafgiften nemlig betyde at miljøbelastningen vil vokse i området og at trafiktallet vil stige utrolig meget til gene for de lokale. “Vores interesse er derimod at det bliver billigere at være pendler” lød det fra John Dyrby, der også tilføjede at broen er en del af store aftaler inde på borgen – og ikke lige til at rokke ved.

Korsør Havn – Hvad er fremtiden?
Finn Poulsen der har arbejdet på havnen i knap 50 år – og som han selv kalder det “Været ved at drukne 3 gange” løfter spørgsmålet, hvad er fremtiden for havnen, mens han spørger “Hvorfor bliver vi ikke hørt?
Spørgsmålet bakkes op af blandt andet Troels Brandt der supplerer “Selvfølgelig skal dem der bruger havnen høres, dem der har skoene på, ved hvor den trykker.

Thomas Vesth rejste problematikken, at en ting er havnen, men det dækker flere områder: At Korsør ikke bliver hørt: “Der skal nye kræfter til at få løst de her ting. Måske… Måske skal vi faktisk indføre en fast “Korsør-dag”. Hvor politikere, erhvervsliv og interessenter bliver hørt.

At det skal ske i fællesskab er i følge Knud Vincents kernen: “Vi skal sætte en retning i fællesskab – og den skal strække sig ud over valgperioden. Når der sidder folk som har en viden, skal vi tage i mod. Derfor skal vi gøre det sammen. ” lød det fra Vincents.

John Dyrby var enig i at det skal ske i fællesskab og fortalte, at selvfølgelig skal der laves en plan og selvfølgelig skal der være inddragelse i beslutningen: “Men lige nu er man ikke nået dér til…

TV2-News troppede op til valgmødet, med lidt andre spørgsmål…

Valgmødet blev kort før sin afslutning afbrudt af TV2 News, som trak Borgmester John Dyrby og Knud Vincents til side – Hvorfor: “Det gifte byråd…. Og samarbejde“.
Selvom debatten fortsatte for de andre kandidater inde i salen, trak opmærksomheden langsomt hen til døren. For samarbejde har måske været et af de største emner. Men i hvis interesse: Borgere og kandidaters? Eller mediernes egne?

Med få dage til valg, er de sidste politiske kræfter nu sat ind… & da klokken 13.25, drog de politiske kandidater, trods lidt overtid, videre ud på deres kampagner.

Deltagere:
Jacob Lind Gregersen (G), Jess Haupt (O), Sune Nors (F), Thomas Vesth (D), Knud Vincents(V), John Dyrby(A), Troels Brandt(B), Jane Dahl(C), Marcus Danielsson(I), Emil Lavsen(K), Mads Kofoed (Ø)

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også