2.5 C
Slagelse
lørdag, 18. maj, 2024

1.400 stykker fredagssmørrebrød: Vejen til job

Med et job på få timer om ugen i Bilkas delikatesseafdeling har Anni Tornvig fundet en vej, der med tiden skal hjælpe hende ud af ledigheden og mod målet: at blive selvforsørgende.

Mange af dem der har slået et smut forbi Bilka i Slagelse, ved at der er travlhed i Delikatessen.
Det er fredag, og det betyder, at Anni Tornvig (foto midt) og hendes kolleger langer 1.400 stykker smørrebrød over disken til de mange kunder. Vildt? Men sådan er det faktisk hver fredag!

For Anni Tornvig giver det en ekstra glæde at betjene kunderne. Hun har nu et job, som hun er glad ved og stolt af at varetage. Også selv om hun kun trækker i Bilkauniformen om fredagen – og kun i 6 timer. Hun er nemlig ansat på få timer – i et såkaldt ”småjob”. Bilka betaler hende løn for de timer, hun er ansat, og derudover suppleres lønnen med en offentlig ydelse. Men for Anni er det er et stort skridt på vejen mod at blive selvforsørgende. For det er det, der er målet. Efter nogle år på kontanthjælp, har hun nu endeligt mere fast grund under fødderne.

Jeg er ansat på de samme vilkår som mine kolleger, også selv om jeg arbejder færre timer. Det giver både selvtillid og selvværd“, siger Anni Tornvig.

Hun startede i virksomhedspraktik i Delikatessen. Et område, hun havde nogle positive forventninger til, eftersom hun i sine yngre dage havde et ønske om at arbejde i et køkken. Efter 3 måneders praktik fik Anni tilbudt en stilling som salgsassistent og jobbet med at betjene fredagens kunder. Hun har også netop landet et småjob i køkkenet på Liselund Højskole. Og med en kombination af 2 småjob er hun nu næsten i mål som selvforsørgende.

Jeg føler, at jeg er kommet på rette hylde i livet. Jeg er glad for salgsfunktionen og kundekontakten, hvilket har været nyt for mig. Jeg har lært nye sider af mig selv at kende, som jeg bygger videre på“, siger hun.

Udfører en vigtig funktion
Hos Bilkas ledelse er der stor tilfredshed med Annis arbejde og ordningen med de 6 timer om ugen. Det forklarer Jane Toft Nielsen (foto til venstre), der er produktionsleder i Delikatessen, hvor Anni arbejder:

Der er meget travlt med salget af smørrebrød i Delikatessen om fredagen. Det er en spidsbelastningsperiode, hvor vi har brug for en ekstra medarbejder. Det samme behov har vi ikke på de øvrige dage i ugen. Derfor er det en vigtig funktion Anni varetager, og det gør hun godt.”

Bilka i Slagelse er med i Jobcenter Slagelses partnerskabssamarbejde, og det var hér, de blev opmærksom på muligheden for at ansætte en medarbejder i småjob:

Vi har mange typer job i Bilka. Nogle, der er forholdsvis enkle at gå til og andre, der er mere komplekse. Derfor har vi også plads til medarbejdere, som har nogle udfordringer. Men alle er vigtige og skaber værdi. Vi taler løbende med Jobcenter Slagelse om, hvordan vi kan udbygge vores samarbejde, så flere kan få fodfæste på arbejdsmarkedet“, forklarer Nicolaj Bruun (foto til højre), der er service- og personalechef i Bilka i Slagelse.

Småjob kan være vejen for flere
Et småjob er et almindeligt job, hvor medarbejderen er ansat få timer om ugen og får supplerende offentlig ydelse. Erfaringerne viser, at medarbejderen ofte med tiden kan udfylde en større og større rolle i virksomheden. De kan have brug for støtte til indkøring i jobfunktionerne med mulighed for at komme langsomt op i timer.

Foto: Slagelse.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også