2.5 C
Slagelse
torsdag, 23. maj, 2024

135 km stafet sætter fokus på fællesskaber

I 2019 bragte børn, unge, voksne og ældre en fysisk depeche rundt i Slagelse Kommune for at sætte fokus på fællesskaber. Nu gentages fællesskabsstafetten, hvor den fysiske depeche bliver sendt afsted lørdag den 27. august fra Korsør, for gennem ni dage at bevæge sig rundt imellem 10 lokalområder. På sin vej rundt vil den blive båret af, cyklet med, løbet med, svømmet med, sejlet med osv. af flere end 80 fællesskaber. Målet er at synliggøre de mange forskellige fællesskaber, som findes inden for kommunegrænsen og at åbne op for dannelsen af nye fællesskaber på tværs.

Madfestival, skolestafet, spilledyst på tværs af generationer, rollatortur og morgenbadning. Det er blot nogle af de aktiviteter og fællesskaber, som depechen skal igennem til fællesskabsstafetten som både foregår til lands og til vands. Fællesskabsstafetten starter i Korsør den 27. august i forbindelse med den Maritime Kulturuge, hvor lokale foreninger og fællesskaber vil sende den afsted sammen med borgmester Knud Vincents kl. 14. ved Søbatteriet. Herefter sørger en masse fællesskaber for at bringe stafetten rundt gennem i alt 10 byer og lokalområder i kommunen.

Nye fællesskaber kan opstå
Vi har rigtig mange stærke fællesskaber rundt om i kommunen. Nogle har mange medlemmer og andre har få. Fælles for dem alle er dog, at der altid er plads til en til. Jeg håber fællesskabsstafetten vil give anledning til, at flere kan komme med ind i de eksisterende fællesskaber, eller at nye fællesskaber kan opstå. Tak til alle som er med til at synliggøre de mange fællesskaber ved at være en del af stafetten“, siger borgmester Knud Vincents (V).

Depechen vil blive transporteret rundt fra hånd til hånd gennem flere end 80 fællesskaber og vil bl.a. gøre holdt undervejs i Tårnborg, Næsby Strand, Vemmelev, Slagelse, Slots Bjergby, Dalmose, Skælskør, Agersø og Magleby, hvor de slutter. Stafetten bliver båret af lokale interesseorganisationer, idrætsforeninger, lokalråd, aktivitetscentre, skoler, børnehaver mm. som ønsker at vise deres fællesskab frem, mens de inviterer nye borgere ind i fællesskabet. Der vil i løbet af ugen være forskellige aktiviteter/events, som alle har mulighed for at deltage i. Fællesskabsstafetten arrangeres af Folkesundhed og Frivilligcenter Slagelse, i tæt samarbejde med lokale ildsjæle og aktører.

Fællesskaber styrker mental sundhed
De fleste kender vejen til at holde sig fysisk sund gennem blandt andet motion og sunde madvaner. Men det kan være sværere at se, hvordan man styrker sin mentale sundhed og trivsel. Fællesskaber og relationer kan være med til at styrke ens mentale sundhed og gøre, at man trives i sin hverdag og har et godt liv. Jeg håber, rigtig mange vil deltage i de mange spændende arrangementer gennem fællesskabsstafetten, så vi sammen kan styrke den mentale sundhed i kommunen“, siger formand for Sundhedsudvalget Nikolaj Bjørk Christensen. (V)

Når depechen slutter i Magleby rundes stafetten af med en stafetafslutning, som både hylder frivilligheden og fællesskabet. Her inviteres alle, som har fragtet depechen rundt i løbet af ugen.

På tværs af generationer
Fælleskabsstafetten styrker både fællesskabet på tværs af generationer, foreninger, institutioner, lokalområder mm. Og det er ikke bare i de dage, hvor depechen fragtes rundt i kommunen at det sker, men også efterfølgende når vi oplever at nye samarbejder og fælles initiativer opstår. Vi i Frivilligcenter Slagelse og Folkesundhed er derfor enormt stolte over endnu engang, at være med til at styrke fællesskabet og den mentale trivsel i Slagelse Kommune“, siger Centerleder for Frivilligcenter Slagelse, Lykke Pedersen.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også