2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

5.755 fartbøder på Slagelse Landevej

I nye tal fra Rigspolitiet, som Gjensidige har analyseret, sniger Slagelse Landevej sig desværre op på en 2. plads i landet – Hele 5.755 bilister kunne ikke holde sig under fartgrænsen, hvilket svarer til at fartmålerne har måtte blinke knap 15 gange om dagen på Slagelse Landevej.

Slagelse Landevej er kun overgået af H.C. Andersens Boulevard i København, hvor 7.436 billister fik en fartbøde.

Når man øger hastigheden til mere end det tilladte, giver man sig selv og sine medtrafikanter dårligere muligheder for at reagere, hvis uheldet skulle være ude. Fartgrænserne er sat som de er, af en grund, og vi skal kunne have tillid til at de overholdes, for vores alles sikkerheds skyld,” siger skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild i en pressemeddelelse og fortsætter: ”Byveje og landeveje er der, hvor der sker flest ulykker med personskader, og derfor er det også vigtigt, at bilister på disse strækninger overholder fartgrænserne, selvom tallene viser, at de faste fartstandere er travle. Man må håbe, at det kan få bilisterne på disse strækninger til at tænke sig om en ekstra gang, og sætte farten ned i fremtiden,”.

Tal fra Vejdirektoratet viser i følge opgørelsen, at der i 2020 var flest ulykker med personskader på byveje, tæt forfulgt af landeveje og motortrafikveje. Motorveje var den vejtype med færrest ulykker med personskader sidste år.

Se Top-10 listen over flest bødesager her:
(Der er ikke medregnet motorvejsstrækninger)

H.C. Andersens Boulevard, København 7.436
Slagelse Landevej, Slagelse 5.755
Aalborgvej, Jammerbugt 5.667
Bogensevej, Odense 5.145
Hobrovej, Aalborg 5.087
Østre Allé, Aalborg 4.227
Måløv Byvej, Ballerup 3.994
Herningvej, Ringkøbing-Skjern 3.486
Forbindelsesvejen, Aalborg 3.372
P. Knudsens gade, København 3.307

Tallene er baseret på data fra Rigspolitiet og analyseret af Gjensidige.

Foto: Rigspolitiet, Politi.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også