2.5 C
Slagelse
søndag, 14. april, 2024

56 Pebersprays afleveret til politiet

Den 31. marts bliver det strafbart at opbevare en peberspray i eget hjem, derfor har flere borgere været forbi politiet for at aflevere deres peberspray.

1. Januar 2019, blev det lovligt at kunne købe en peberspray til selvforsvar i eget hjem, men denne ordning tilbagerulles nu.
Tilbagerulningen betyder helt konkret at det fra 1. februar er blevet ulovligt at erhverve, besidde, bære og anvende peberspray i eget hjem og på offentlige tilgængelige steder uden særlig tilladelse.

Overgangsperiode
I en overgangsperiode som løber frem til 31. marts 2021, har det som følge af tilbagerulningen, været muligt at aflevere en peberspray på den lokale politistation, uden konsekvenser, såfremt man har været i besiddelse af en.
Det er i forbindelse med denne periode derfor også tilladt at transportere en peberspray, hvis man er på vej hen for at aflevere den på et af politiets afleveringssteder.

Denne ordning har indtil videre medført at der er afleveret 56 pebersprays til de forskellige borgerekspeditioner på politistationerne i Slagelse, Næstved, Vordingborg, Nykøbing og Nakskov.

Kom endelig!
Der er plads til flere, lyder det fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en udsendt meddelelse, der fortsætter:

Der er stadig god tid til at få ryddet op og få afleveret peberspray til politiet. Kom endelig ind med den, så du ikke risikerer at “brænde inde” med den, for efter 31. marts bliver det jo strafbart at opbevare peberspray i eget hjem.

Politisk ændring
I følge Justitsministeriet er der fra 2018 til 2019 er der sket næsten en fordobling af fældende afgørelser, hvor peberspray har været en del af sagen. Samtidigt er der kun en enkelt sag fra politikredsene, hvor peberspray har været anvendt mod gerningspersoner ved et røveri, og i nul tilfælde er peberspray anvendt til selvforsvar mod hjemmerøveri i eget hjem. På den baggrund har justitsministeren besluttet, at pebersprays fremover kun skal være tilladt for særligt udsatte med en tilladelse fra politiet.

Foto: Rigspolitiet

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også