2.5 C
Slagelse
torsdag, 23. maj, 2024

De skal køre ambulancerne i Slagelse fra 2024

Region Sjælland hjemtager frem mod 2024 en del af ambulancedriften, mens Falck skal stå for den anden del. Det har et bredt flertal i Regionsrådet besluttet, efter ambulancekørslen har været i udbud, og det vil betyde øget nærhed og give mulighed for udvikling.

Fra februar 2024 skal Falck derfor køre ambulancerne i de to delområder i Holbæk og Slagelse, mens Region Sjælland selv skal stå for ambulancedriften i de to øvrige delområder i Køge og Nykøbing F.

Falck står i dag for ambulancedriften i hele regionen, og fortsætter med at levere en høj patient- og driftssikkerhed i ambulancetjenesten i de to delområder i Holbæk og Slagelse efter 1. februar 2024, hvor den nuværende kontrakt udløber.

Vi er glade for, at Falck fortsat skal levere avancerede sundhedsydelser til borgere i Region Sjælland, samt at vi i samarbejde med regionen skal fortsætte med at videreudvikle og skabe nye innovative løsninger, der forbedrer ambulanceydelserne og styrker det præhospitale område i regionen. Vi ser frem til at samarbejde med både regionen og med regionens egen nye ambulancetjeneste,” siger adm. direktør i Falck, Jakob Riis.

Opdelingen mellem de fire delområder samt mellem Falck og regionens egen drift har ingen betydning for den akutte hjælp til borgeren. Både Falcks og regionens ambulancer vil indgå i et samlet beredskab, hvor regionens AMK-Vagtcentral disponerer ambulancerne på tværs af områderne, så det altid er den bedst placerede ambulance, der bliver sendt til ulykkesstedet eller den akut syge patient.

Med den nye ambulancetjeneste vil vi fra februar 2024 få endnu bedre kvalitet og en øget nærhed til borgeren. Der bliver etableret seks ekstra ambulancestationer i Region Sjælland og indsat mindst 10 ekstra ambulanceenheder. Der bliver dermed i samarbejde med Falck tale om et stærkt øget beredskab til gavn for borgerne i Region Sjælland “, siger Heino Knudsen.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også