2.5 C
Slagelse
torsdag, 23. maj, 2024

Endnu en uddannelse til Slagelse!

Flere og flere uddannelser har på det seneste kigget mod Slagelse, som igen kan udvide deres status som uddannelsesby. Fra September 2023 kan studerende nemlig læse endnu en ny uddannelse i vores område!

Slagelse er en studieby i udvikling, og snart bliver det også muligt at studere cand.merc. på SDU’s campus i byen.

Den gode nyhed er netop blevet meldt ud af Uddannelses- og Forskningsministeriet, der godkender alle nye uddannelser.

At SDU nu kan føje en cand.merc.-uddannelse til sit uddannelsesudbud i Slagelse, vækker stor glæde både på SDU og i Slagelse Kommune og erhvervslivet, der alle har bakket op om projektet.

Vigtigt i et regionalt perspektiv
Vi er meget glade for, at vi fremover kan udbyde cand.merc. i Slagelse. Det er vigtigt for SDU og vores regionale tilstedeværelse at bidrage til at uddanne kandidater, der kan gøre en forskel i det regionale erhvervsliv, hvor der er efterspørgsel på dimittender med stærke kompetencer inden for administration og ledelse.
For de 100-110 studerende, der hvert år afslutter deres erhvervsøkonomiske uddannelse på SDU i Slagelse, betyder det, at de nu kan tage en relevant overbygning og kan uddanne sig på kandidatniveau i byen “, siger Jan Guldager Jørgensen, der er prodekan for uddannelse på SDU’s Samfundsvidenskabelige Fakultet, hvor uddannelsen udbydes.

Planen er, at den nye cand.merc. med fokus på ledelse af mennesker og organisationer slår dørene op for omkring 50 studerende allerede fra september næste år. Uddannelsen er en del af SDU Business School.

Studiebyen Slagelse styrkes
Også Knud Vincents, borgmester i Slagelse Kommune, ser frem til at få endnu en uddannelse til byen.

Det er en utrolig glædelig nyhed for unge mennesker og studiebyen Slagelse, at SDU fra 1. september næste år kan tilbyde kandidatuddannelsen cand.merc. Det er endnu et vigtigt skridt i udvidelsen af det spirende studiemiljø, vi har her i Slagelse. Og til de unge, der ønsker at bo i Slagelse, tager vi i næste uge første spadestik til 224 nye studieboliger 200 meter fra SDU og lige ved Slagelse station.

Der er et stort politisk ønske om at styrke uddannelsesmiljøet i hele Vestsjælland, og derfor er der indgået et borgmestersamarbejde med de 5 universitetsbyer, Stephanie Lose, Region Syddanmark og Jens Ringsmose, rektor for SDU, hvor vi sammen ønsker at styrke og udvikle uddannelsessamarbejdet med bl.a. universiteterne – til gavn for både de studerende og det vestsjællandske erhvervsliv ” lyder det fra Borgmester Knud Vincents.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også