2.5 C
Slagelse
torsdag, 23. maj, 2024

Fokus på bevægelse i skoler og dagtilbud

Den 5. august startede 13 lærere og pædagoger fra 8 forskellige skoler i Slagelse Kommune på diplommodulet ’Bevægelse og læring’ på Professionshøjskolen Absalon.

Forløbet er speciallavet til Slagelse Kommune, og målet er, at deltagerne lærer at udvikle og implementere en kultur, hvor bevægelse tænkes sammen med skolens rammer og undervisning. Deltagerne bliver også i stand til at vejlede deres kollegaer i at skabe en aktiv og varieret skoledag for eleverne. Det er et vigtigt skridt ift. at øge skolernes evner til at bruge bevægelse endnu mere i løbet af skoledagen.

Vigtigt at skabe gode rammer for en alsidig og varieret hverdag med bevægelse.
Vi ved, hvor meget en aktiv og varieret hverdag betyder for børn og unges trivsel, læring og sundhed, både i dagligdagen, men også i det videre liv. I barndommen bliver frøene sået, som gror ind i voksenlivet. Derfor er det vigtigt at få bevægelse på skoleskemaet, så vi kan være med til at sørge for en aktiv livsstil og gode bevægelseskompetencer. Det er vigtigt, at alle børn har positive erfaringer med bevægelse og oplever glæden ved at deltage i aktivt i fællesskaber, da det har en stor betydning for deres deltagelsesmuligheder i mange af livets situationer“, siger Anne Håkan-Donaldson, faglig konsulent i idræt og bevægelse.

Under modulet vil de 13 deltagere få viden og kompetencer omkring:

Fysisk aktivitets indflydelse på læring og motivation
Pædagogisk og didaktisk design med afsæt i bevægelse og bevægelseskvaliteter
Læring og bevægelse i kulturelle og institutionelle sammenhænge
Metoder til at implementere bevægelse og læring i skolen
Visioner, mål, rum og rammer i relation til bevægelse og læring’

Pensum på 800 sider
Jonas Jensen er lærer på Stillinge Skole og underviser i dansk, geografi og idræt. Han fik idéen til at deltage på uddannelsen og forklarer:
Vi havde allerede et bevægelsesnetværk, og så stødte jeg på bevægelsesvejlederuddannelsen og tænkte, at den var meget relevant for os. Det handler nemlig om, hvordan man få bevægelse ind i hverdagen for børn og unge – og ikke kun i idrætstimerne. Det gavner nemlig elevernes trivsel og læring. Loven siger, at elever på alle klassetrin i folkeskolen skal bevæge sig i gennemsnitligt 45 minutter i løbet af hver skoledag, så vi glæder os til at få udvidet repertoiret det næste halve års tid“, som uddannelsen varer.

Uddannelsen varer i alt 8 dage, og herudover indgår aktionslæringsforløb, hvor deltagerne på kurset får besøg af underviserne fra Absalon og får feedback på deres undervisning og aktiviteter.

Pensum er på 800 sider, så deltagerne kommer i dybden og får konkrete værktøjer, de kan tage med tilbage på deres arbejdsplads.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også