onsdag, 28. februar, 2024

Fremtidens filminstruktører går i 7. klasse

7. klasse på Broskolen, Baggesensskolen, Vemmelev Skole, Antvorskov Skole og Marievangsskolen har lavet dokumentarfilm i samarbejde med professionelle filmfolk.

14. oktober kl. 12-14 er der en ganske særlig premiere i Panorama biografen i Slagelse.
Her viser elever fra 7. klasse på Broskolen, Vemmelev Skole, Antvorskov Skole og Marievangsskolen nemlig de dokumentarfilm, som de har lavet i samarbejde med professionelle filmfolk fra St. Next, og vinderne af bl.a. bedste idé, bedste interview og publikumsprisen skal kåres.

Eleverne har deltaget i et filmforløb som del af et kulturforløb i Børnenes Kulturregion, som understøtter læringsmål inden for bl.a. danskfaget.

Måske kommer den næste Thomas Vinterberg eller Susanne Bier fra enten Broskolen, Baggesensskolen, Vemmelev Skole, Antvorskov skole eller Marievangsskolen. Elever fra 7. klasse på de fem skoler har nemlig deltaget i et særligt filmforløb her i efteråret gennem Børnenes Kulturregion. Her fik de besøg af professionelle filmfolk fra St. Next og fik lavet storyboard til deres film, inden de skulle ud i lokalsamfundet og finde historier og medvirkende til deres små dokumentarfilm. Lærerne har også været en tur på skolebænken, hvor de har arbejdet med filmiske virkemidler og teknikker.

Spændende at prøve nyt og selv få ansvaret
Det at lave dokumentarfilm sammen med professionelle filmfolk fra Station Next har givet eleverne en dybere forståelse for genren, og de elementer en dokumentarfilm består af. Forløbet har også givet eleverne muligheden for at arbejde kreativt med en genre, som vi normalt i skolen kun analyserer og ikke producerer. Eleverne er gået til opgaven med godt mod og har syntes, at det var spændende at prøve noget nyt. Samtidigt med, at de har haft en masse gode ideer til, hvad en film om ”Historier fra din by” kunne handle om“, siger Marie Osterland, lærer på Antvorskov Skole.

Det er fedt nok at være med i denne uge, det er dejligt, at vi skal ud at lave noget frem for at sidde på en stol. Det fedeste var at interviewe et menneske, vi ikke kendte i forvejen“, siger Silje fra 7.A på Vemmelev Skole.

Det er fedt, at vi selv får mulighed for at tage ud og interviewe en person. Jeg kan godt lide de her uger, hvor det er mere frit “, siger Jeppe fra 7.B på Vemmelev Skole.

Forløbet kulminerer med fælles premiere
Filmforløbet har i alt varet 14 dage. Eleverne har selv stået for optagelserne og været ansvarlige for at få alle skud i kassen. Efter optagelserne fik klassen igen besøg af en filmunderviser, som har hjulpet grupperne med at få klippet materialet sammen og tilføje musik og grafik. Forløbet kulminerer med en fælles premiere, hvor eleverne kan se frem til at få vist deres film på det store lærred i biografen. Filmene vurderes af en jury med filmteknisk baggrund.

Filmprojektet er blot et af de kulturelle tilbud som Børnenes Kulturregion tilbyder. I år har også været billedkunst-, teater- og litteraturforløb, som flere af de øvrige skoler i kommunen har deltaget i.

Kort om Børnenes Kulturregion
Kulturaftalen 2021-2024 for Børnenes Kulturregion, som dækker de seks kommuner Ringsted, Lejre, Slagelse, Holbæk, Kalundborg og Odsherred, rummer ambitionen om, at alle Kulturregionens 30.000 børn gennem hele deres dagtilbuds- og skoletid møder og arbejder med kunst og kultur, så det styrker deres kreativitet både her, nu og ind i voksenlivet. Som barn i Børnenes Kulturregion vil man gennem årlige kulturforløb fra man starter i vuggestue og til man går ud af 9. klasse blive ved med at arbejde med de forskellige kunstarter og sin egen måde at være kreativ.

Foto: Slagelse.dk

Mest læste

Populært