2.5 C
Slagelse
søndag, 14. april, 2024

Fribussen: Sådan fortsætter ruten

Både Fribussen RØD og BLÅ fortsætter med at køre, når forsøgsperioden udløber til sommer. Samtidig vil der ske mindre ændringer af ruterne, og Fribussen BLÅ får flere afgange, mens Fribussen RØD får færre.

De to Fribus-ruter RØD og BLÅ var i første omgang kun forsøgsprojekter, som skulle køre et år. Men efter en positiv evaluering af de to ruter har Erhvervs- og Teknikudvalget besluttet at gøre de to ruter permanente. Det betyder, at de to gratis ruter fortsætter med at køre efter sommerferien 2022.

Evalueringen viser, at passagerne generelt er tilfredse med Fribusserne. Jeg er især glad for, at det nu ikke kun er skoleeleverne, som får glæde af busserne. Derfor har vi selvfølgelig valgt, at Fribusserne skal fortsætte med at køre “, siger formand for Erhvervs- og Teknikudvalget Villum Christensen (I).

I forbindelse med at de to ruter bliver gjort permanente, så kommer der også til ske omlægninger af de to ruter efter sommerferien. Fribussen RØD får omlagt sin rute, så den i højere grad kan benyttes som bybus i Skælskør samtidig med både Skælskør og Eggeslevmagle Skole nu også bliver betjent. Til gengæld vil den ikke stoppe i Boeslunde, hvor trafiktællingen viser, at ingen benytter bussen. Fribussen BLÅ bliver omlagt, så den også kommer til at betjene Bøstrup.

Passagertællingen viser, at Fribussen BLÅ har ca. dobbelt så mange passagerer om dagen i gennemsnit som RØD, og samtidig har rød en række afgange med meget få passagerer. Derfor bliver de afgange nu lukket og pengene, som bliver sparet her, bliver i stedet investeret i flere afgange på Fribussen BLÅ. Dermed er det også muligt at imødekomme ønskerne om bedre betjening af Vollerup og Fårdrup.

Der er ikke nogen grund til, at vi har busser, der kører næsten tomme rundt på vejene om formiddagen, når vi samtidig får kritik fra andre steder, hvor folk har problemer med at komme til og fra skole. Derfor flytter vi nogle afgange, så de bedre passer til passagernes behov “, siger Villum Christensen.

Præcis hvornår på dagen de nye afgange på Fribussen BLÅ skal ligge, skal nu drøftes i Fribussernes følgegruppe. Ændringerne samt en ny køreplan træder først i kraft på den anden side af sommerferien 2022. Den tredje Fribus-rute, Fribussen LILLA, er tidligere blevet gjort permanent, og fortsætter også med at køre efter dens forsøgsperiode udløber efter jul.

Du kan se de 2 forslag til ændringer her:
Blå rute og Rød rute

Foto: Slagelse.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også