2.5 C
Slagelse
torsdag, 23. maj, 2024

Hold øje med Eboks: I dag bliver alle over 16 inviteret til vaccination!

Er du træt af at huske på hvornår dit coronapas udløber? Er alle dine venner og kollegaer allerede i gang med vaccinationen? Mens du forgæves har prøvet at finde ud af hvornår det er dig? – Så er det i dag du skal holde ekstra øje med din eboks!

Region Sjælland har i en netop offentliggjort pressemeddelelse, meddelt at alle over 16 år i Region Sjælland i dag forventes at blive inviteret til vaccination!

Det skyldes indkøbet af 1,7 millioner doser Pfizer/BioNTech-vacciner, som nu gør det muligt at fremskynde vaccinationsindsatsen. – Og det er altså godt nyt til de målgrupper som endnu ikke har været inviteret.

I Region Sjælland har 62,6 procent på nuværende tidspunkt fået første stik, mens 40,4 procent er færdigvaccinerede.

Kortere tid mellem første og anden vaccination
For de sidste grupper bliver intervallet mellem første og anden vaccine også ændret til fire uger i stedet for de tidligere fem. Ændringen trådte i kraft 3. juli.

Vaccination af børn mellem 12 og 15 år
Når de oprindelige målgrupper er blevet vaccineret, så kommer turen til børn mellem 12 og 15 år. Denne gruppe kan se frem til at blive inviteret i uge 29.

Det er muligt at bestille tid på www.vacciner.dk , så snart der åbnes for ens årgang, også selvom man endnu ikke har modtaget en invitation.

Foto: Region Sjælland / regionsjaelland.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også