2.5 C
Slagelse
søndag, 14. april, 2024

Kæmpe donation: 300 nye sheltere på vej

Aldrig før, har så mange vist interesse for at opleve og dyrke naturen.
Sidste år bookede mere end 250.000 danskere en overnatning i naturen – og for mange af dem, er der nu godt nyt!

A.P. Møller Fonden har nemlig doneret 16 millioner kroner til opførelsen af intet mindre end 300 nye sheltere i de statslige naturområder – i hele landet.

En nat i naturen er en helt særlig oplevelse. Om natten ændrer lydene, lyset og duftene sig, så man kan opleve naturen, dyrene, planterne og landskabet på en ny måde. Derfor er vi også utrolig glade for donationen fra A.P. Møller Fonden, der betyder, at endnu flere kan prøve en nat i et primitivt shelter i vores fælles natur. Man skal se langt efter stikkontakter, kogeplader og træk-og-slip – til gengæld får man med garanti en oplevelse ud over det sædvanlige“, siger direktør Peter Ilsøe, Naturstyrelsen.

Med fondsbevillingen fra A.P. Møller Fonden skal der nu opføres 250 nye små sheltere og 50 store sheltere målrettet større grupper. Derudover vil der ske en opgradering af 100 af de eksisterende primitive overnatningspladser i de statslige naturområder, hvor der f.eks. vil blive etableret flere bålsteder og muldtoiletter samt repareret eller udskiftet sheltere.

Forventningen er, at de første nye sheltere vil stå klar til den 27. august til årets Nat i Naturen, hvor alle danskere inviteres til at opleve naturen efter mørkets frembrud – på egen hånd eller til et af de mange arrangementer på tværs af landet. 

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også