2.5 C
Slagelse
lørdag, 18. maj, 2024

Kontingentstøtte skal give 2-årige et aktivt fritidsliv

Kontingentstøtte skal sikre tidlig start
De gode vaner starter tidligt i livet – og derfor er det vigtigt at introducere et aktivt fritidsliv, så tidligt som overhovedet muligt, hvis det står til Slagelse Kommune.
En måling fra 2020 viser nemlig, at 17% af de 3-årige i Slagelse Kommune er kategoriseret som overvægtige.

Gennem et aktivt fritidsliv kan børn og unge blandt andet få mere motion ind i hverdagen og dermed få en sundere tilværelse, både fysisk og mentalt. Derfor ændre kommunen nu retningslinjerne for HEL Fritid, så børn allerede fra 2-årsalderen kan få kontingentstøtte. Tidligere har ordningen været fra 6 år og opefter, men Kultur- og Fritidsudvalget har netop besluttet af ændre retningslinjerne.

Fritidslivet spiller en vigtige rolle i forhold til at sikre sunde vaner tidligt og dermed forebygge overvægt. Derfor har vi valgt at sænke tilskudsalderen til 2-årsalderen, så børn så tidligt som muligt kan blive del af fritidslivet. Kontingenterne vil ofte være aktiviteter, hvor forældrene også er med på holdet f.eks. mor/barn-gymnastik eller svømning. På den måde får vi givet både forældre og barn et indblik i fritidslivet og begge mærker glæden ved at være på et hold, og dermed kan vi forhåbentlig også bedre fastholde børnene i fritidslivet ” siger næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget Britta Huntley

HEL Fritid har til formål at give børn og unge muligheden for et aktivt fritidsliv. De henvender sig til især til de børn og unge, som står uden for foreningslivet, og som har brug for en hjælpende hånd. HEL Fritid kan blandt andet tildele familier kontingentstøtte eller støtte og vejlede i at finde aktiviteter. Ordningen dækker dermed nu 2-18 år.

Størstedelen af familierne, som får hjælp af HEL Fritid, lykkes med at blive selvfinansierende i forhold til fritidsaktiviteten. Af de afsluttede forløb i 2020 takkede 84 % af familierne nej til yderligere halv kontingentstøtte, fordi de selv kunne betale for aktiviteten for fremtiden. ” fremgår det af Kultur og fritidsudvalgets punkt.

Udover at sænke tilskudsalderen, har Kultur- og Fritidsudvalget også valgt at ændre i retningslinjerne, så der fremover gives støtte sæsonvis, samt med mulighed for gentagende kontingentstøtte, hvor det vurderes at være nødvendigt.

Vi håber, at vi ved at sænke tilskudsalderen kan nå endnu flere børn så tidligt som muligt. Vi har allerede fokus på bevægelsesindsatser hos de helt små børn gennem bl.a. partnerskabsaftaler mellem foreningslivet og dagtilbud og skoler. Idrætspartnerskaberne er med til at bringe endnu mere leg, bevægelse og idræt ind børnenes hverdag. Glæden ved at være aktiv vil vi gerne have fortsætter også, når barnets dag i børnehave eller skole slutter, og her kan HEL Fritid være med til at hjælpe barnet ind i foreningslivet. Så nu skal vi bare have åbnet samfundet op igen, så foreningslivet kan komme i gang igen”, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Troels Brandt

Flere muligheder for kontingentstøtte
Der findes flere ordninger for at søge kontingentstøtte til børn og unge.

BROEN – Har til formål at støtte socialt udsatte børn og unge med kontingenter og udstyr til idræt eller andre fritidsaktiviteter.

DIF – Har blandt andet puljen “idræt for alle børn”, som har til formål at hjælpe udsatte børn og unge under 19 år, af økonomisk vanskeligt stillede forældre.

DGI – “Foreningsliv for alle” her kan der søges støtte tli børn og unge op til 25 år, hvor økonomisk støtte er vigtig for deltagelse.

 

Foto: Slagelse.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også