2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

Markant fald i antal rygere i Slagelse Kommune

Omkring 20.000 borgere over 16 år i Region Sjælland har i starten af 2021 svaret på spørgeskemaet ”Hvordan har du det?”, som danner grundlag for Sundhedsprofilen 2021. I Slagelse Kommune viser tallene, at færre ryger. Dog er tallet stadig for højt, for det er mere end hver 6. borger, som ryger dagligt, lyder det fra Kommunen.

Mindre alkohol og røg, men mere overvægt og flere som oplever ensomhed. Det er nogle af resultaterne for Region Sjælland og Slagelse Kommune i Sundhedsprofilen 2021, som netop er udkommet. Tallene viser desuden, at der siden 2010 er sket et markant fald i andelen af daglige rygere i Slagelse Kommune, ligesom andelen af passive rygere også er faldet. Det skyldes bl.a. en fokuseret rygestopindsats i Slagelse Kommune.

Størstedelen af rygerne ønsker at stoppe
Vi har oplevet et markant fald i antallet af rygere, men tallet er stadig for højt. Hver 6. borger i Slagelse Kommune ryger dagligt, men 80% af de rygere, som har deltaget i spørgeskemaet om Sundhedsprofilen, svarer, at de gerne vil stoppe med at ryge. Det ønske vil vi selvfølgelig gerne støtte op om og derfor planlægger og tilpasser vi løbende vores rygestoptilbud f.eks. ved at tilbyde rygestop i naturen og hold i de mindre byer så man i fællesskab med f.eks. naboen, venner eller lokalrådet kan kvitte smøgerne tæt på, hvor man bor. Vi er også opmærksomme på brugen af røgfri tobak som fx snus og tyggetobak, og vil derfor som noget nyt tilbyde snusstopkurser” siger Specialkonsulent i Folkesundhed Maria Bjerring Zangenberg.

Fysisk og mental sundhed skal forbedres
” Sundhedsprofilen viser desværre, at vi, i Slagelse Kommune, ikke har rykket os langt nok på sundhedsområdet. Vi kan se, at over halvdelen af borgerne i Slagelse Kommune er moderat til svært overvægtige, og at for mange er fysisk inaktive. Samtidig har knap hver femte dårligt mentalt helbred og særligt slemt står det til hos de unge. Der er dog også gode nyheder, og som formand for Sundhedsudvalget er jeg rigtig glad for at se, at antallet af rygere er faldet.” siger formand for Sundhedsudvalget Nikolaj Bjørk Christensen (V) og fortsætter: “Men sundhedsprofilen viser mig også, at vi har brug for et stærkere fokus på at forbedre sundheden. Vi skal have en forebyggende tilgang og skabe de rette rammer, så både den fysiske og den mentale sundhed forbedres“, slutter formand for Sundhedsudvalget Nikolaj Bjørk Christensen (V)

Foto: Slagelse.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også