2.5 C
Slagelse
lørdag, 18. maj, 2024

Motalavej og Ringparken er ikke længere Ghetto

Indenrigs- og boligministeriet offentliggør nu listerne over omdannelsesområder, parallelsamfund og udsatte boligområder.

Antallet af udsatte områder falder i år fra 25 til 20 mens der i parallelsamfundsområderne, er et fald fra 15 til 12.

…& listen over omdannelsesområderne som Motalavej og Ringparken har været en del af, består nu kun af 10 boligområder:
“Det er fantastisk positivt, at den gode udvikling fortsætter i så mange områder. Det er fjerde år i træk, at antallet af parallelsamfund falder, og vi ser dermed fortsat effekten af parallelsamfundspakken slå igennem. Kommuner og boligorganisationer kan være stolte af deres målrettede indsats, som er med til at sikre, at alle børn får de samme muligheder, uanset hvor de vokser op,” siger boligminister Kaare Dybvad Bek i pressemeddelelsen.

Motalavej og Ringparken udgår
På listen over omdannelsesområder udgår tre boligområder, heriblandt Ringparken og Motalavej i Slagelse Kommune, som ministeren selv besøgte under kommunalvalget. Det tredje område som udgår er Solbakken i Odense Kommune.

Det er positivt, at også de mest udsatte boligområder kan rykke sig ud af parallelsamfundslisten. Det er dog helt afgørende, at udviklingsplanerne fortsætter, så kommuner og boligorganisationer får omdannet områderne til blandede bydele en gang for alle. Og med den nye lovgivning om forebyggelse er vi også i gang med at tage næste skridt i kampen mod parallelsamfund,” tilføjer Kaare Dybvad Bek i pressemeddelelsen.

Motalavej og Ringparken kommer nu i stedet til at fremgå af forebyggelseslisten, som lige nu udgør 17 områder.


Info: Boligområder, der har været på parallelsamfundslisten i fem år, defineres i lovgivningen som et omdannelsesområde. De tre områder, som udgår skal forsat gennemføre den udviklingsplan, som er vedtaget.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også