torsdag, 22. februar, 2024

Nich om Nedlukningen: “Here we go again”

Sneen daler, mørket har sænket sig, temperaturen ligger omkring frysepunktet – december er startet.
Ud over jul og hygge med vores nære, er December en måned de fleste, især i nattelivet, har set ekstra frem til i år. Juleøl, julefrokoster og fest til langt ud på natten, skal hive de sidste penge i kassen, før 3 stille måneder står for døren.

Men klokken 10.30 tikkede der et tweet ind fra Statsministeriet: ”Statsministeriet indkalder til pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet i dag onsdag den 8. december kl 18.30” – Nu skulle vi til det igen…

Here we go again
En af dem som har kigget på uret flere gange i løbet af dagen, er den unge iværksætter Nich Bagger.
Næsten som Coronaen brød ud i 2020, købte og overtog han baren ‘Woody“, som siden da, har været gennem flere nedlukninger. Som så mange gange før, gik han derfor endnu en gang og ventede på besked, om hans fremtid.

Min første tanke da jeg hørte om det var bare: ‘Here we go again’” fortæller Nich da vi fanger ham på telefonen efter statsministerens pressemøde.

Selvom Nich og Woody nu ser ud til at have haft sin sidste åbningsdag i 2021, kommer den endelige nedlukning an på regeringens hjælpepakker: “Som udgangspunkt lukker vi dags dato. Men nu er pressemødet kun lige slut, jeg skal først lige se hjælpepakkerne an. Men er det som sidste år, så kan vi ikke nøjes med kun at holde åbent frem til midnat.” fortæller Nich, der uddyber at med aktiveringen af omsætningen, skal det være sikret at retten til hjælp ikke forsvinder: “Med vores størrelse, kan vi ikke nå at genere en ordentlig omsætning inden 24. I sommers kunne vi bruge vores udendørsarealer, det er heller ikke muligt nu.

Primetime og nyt – Nytår
Der er i følge Nich ingen tvivl om at endnu en nedlukning er katastrofal for branchen: “Det her er primetime, om lidt kommer januar og alle nytårsforsættene: Mere træning, mindre druk. December er bare speciel. Alle kommer hjem og besøger byen, vi hygger bare lidt mere sammen“.

Som smittetrykket steg var Nich overbevist om at det kunne få konsekvenser for fremtiden, derfor havde han det også oppe og vende med sit personale: “Jeg talte med mit personale allerede for en måned siden omkring fremtiden. Her var vi faktisk ret fortrøstningsfulde, men nu står vi så et andet sted. Det er virkelig frustrerende” fortæller Nich der ud over at må sende personalet på forlænget juleferie, dog er fortrøstningsfuld for at de nok skal vende stærkt tilbage, så snart det bliver muligt.

Afslutningsvis går snakken på Nytåret, der nu ikke længere kan holdes ude: “Det rammer også mig” lyder det med et skævt smil i stemmen: “Jeg er jo vant til at holde den, nu skal jeg selv finde en fest” griner Nich, der med sin nu pludselige fridag nytårsaften, dog må finde noget positivt frem trods de hårde omstændigheder: nu får han i hvert fald et Nytår.

Mest læste

Populært