2.5 C
Slagelse
torsdag, 23. maj, 2024

Norge henter inspiration fra Slagelse

I sidste uge havde ni kommunale chefer, konsulenter mv. fra forskellige kommuner i Norge inviteret sig på besøg i Slagelse Kommune.

For at styrke den mentale sundhed og trivsel blandt både borgere og medarbejdere er Slagelse Kommune med i partnerskabet ABC for mental sundhed. I sidste uge havde ni kommunale chefer, konsulenter mv. fra forskellige kommuner i Norge inviteret sig på besøg i Slagelse Kommune for at høre mere om arbejdet omkring den mentale sundhed, og for at tage nogle af erfaringerne med hjem til Norge.

I partnerskabet ABC for mental sundhed arbejdes der ud fra tre huskeregler, som er med til at forbedre den mentale sundhed nemlig; Gør noget aktivt – Gør noget sammen – Gør noget meningsfyldt. Målet med indsatsen er, at flere borgere trives og generelt oplever en bedre livskvalitet. En indsats som nu også er blevet bemærket i Norge.

Brede viden og erfaring ud
Vi har arbejdet med mange forskellige målgrupper og indsatser for at få flere borgere til at trives og opleve en bedre livskvalitet. Derfor er vi selvfølgelig også rigtig glade for at de norske kommunale chefer henvendte sig for at komme på besøg og høre om, hvordan vi arbejder med at styrke den mentale sundhed, så vi kan brede vores viden og erfaringer ud og samtidig fik vi også spændende input med fra dem“, fortæller chefkonsulent i Folkesundhed Pernille Vibe.

Gæsterne fra Norge har bl.a. været med til netværksmøde i Vejle for at møde andre kommuner, som arbejder med mental sundhed og dagen efter stod den på konkret erfaringsudveksling i forhold til både implementering af ABC, forankring, udfordringer og et eksempel fra en indsats i Center for Psykosocial Udvikling Slagelse. Herefter gik turen hjem til Norge igen fyldt med erfaringer, resultater og input i bagagen.

Inspirere begge veje på sigt
Det har været rigtig interessant at høre, hvordan man i Slagelse Kommune har implementeret og forankret indsatsen omkring ABC for mental sundhed. Vi er blevet meget inspireret til, hvordan vi nu selv kan gribe indsatsen af hjemme i Norge, og vi ser frem til at holde kontakten med Slagelse Kommune vedlige, så vi fortsat kan inspirere hinanden forhåbentlig begge veje på sigt“, siger assisterende kommunedirektør Anita Ørsal Oterholm fra Heim kommune.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også