2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

Ny daginstitution indrettes til bevægelse

Når Børnehuset Nord flytter til Jonslunden, så skal daginstitutionen også være en idrætsbørnehave. Den nye institution bliver nemlig designet til fysisk udfoldelse og bevægelse, lyder det fra Slagelse Kommune.

Når Børnehuset slår dørene op i nye lokaler – i det nye år, så bliver det også starten på en ny idrætsbørnehave. Den nye daginstitution, som er på tegnebrættet, bliver nemlig indrettet, så den kan understøtte fysisk udfoldelse og bevægelse. Daginstitutionen er endda også i færd med at blive certificeret som idrætsbørnehave af Dansk Idrætsforbund, lyder det.

“Krop og bevægelse er enormt vigtig for børnenes læring. Nu får vi nu nogle redskaber og fysiske rammer, så vi kan koble temaerne i de pædagogiske læreplaner med leg og bevægelse. Derfor bliver det også en institution med meget mere bevægelse, som børnene kommer til at møde”, siger Børnehuset Nords leder Ole Lund Nielsen.

For at blive certificeret kræver det, at personalet i institutionen bliver efteruddannet, så de også har kompetencerne til at understøtte bevægelse i hverdagen. Derfor er personalet i gang med at ”træne” og lære nye lege, som kan sætte børnene i bevægelse.

Idrætsbørnehaver er ikke et spørgsmål om, at vi skal have flere danmarksmetrer. Fysisk udfoldelse og bevægelse kan styrke børnenes læring og trivsel. Derfor har vi fra starten arbejdet på at give børn og personale i Børnehuset Nord optimale rammer for leg og bevægelse, så vi i sidste ende får nogle glade børn med mod på at lære“, siger Lis Tribler (A), medlem af Børne- og Ungeudvalget.

Forventningen er, at børnene kan tage den nye daginstitution i brug i sidste halvdel af 2021. Den nuværende bygning, hvor Børnehuset Nord bor, skal som led i helhedsplanen for Ringparken rives ned.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også