2.5 C
Slagelse
torsdag, 23. maj, 2024

Ny politistation åbnet ved Motalavej i Korsør

På Egersundvej, sidevej til Motalavej i Korsør, åbnede i dag en ny nærpolitistation.

Mens solen stod højt på himlen, var både Borgmester Knud Vincents, justitsminister Mattias Tesfaye og Politi direktør Lene Frank til stede ved åbningen af den nye nærpolitistation, hvor mange borgere kiggede nysgerrigt forbi.

Mange kiggede forbi
I det fjerne kunne man høre hundenes bjæffen, det var nemlig muligt at komme forbi til åbningen og hilse på en politihund, gå på opdagelse i en patruljevogn – eller at komme op og sidde på en motorcykel.

Størst jubel lød dog, da politidirektøren kunne oplyse at HjemIS-bilen ville kigge forbi.

Allerede kort før åbningen klokken 14, var der godt fyldt foran den nye nærpolitistation.

Det betyder meget med politi i nærområet” lød det fra ministeren der erklærede dagen for en god dag og forsatte: “Lokale problemer løses bedst af et politi der kender lokalområdet godt.

Vi skal ikke lade de få der laver balladen, ødelægge det for alle dem der opfører sig ordentligt” fortalte ministeren om i forbindelse med åbningen af den 18. af 20 nærpolitistationer.

Ikke samfundets skyld
Det ikke samfundets skyld, der er ingen undskyldning for at opføre sig på den måde.” fortalte ministeren med henvisning til optøjerne i maj måned, hvor 2 grupperinger skabte ballade.

Fremtiden ligger lige for fødderne af dem der rækker ud efter den. Hvis man ikke rækker ud og forsætter af den forkerte vej, så kommer vi til at slå hårdt ned – hårdere end vi gør i dag” lød det konsekvent fra ministeren.

Erfaring og kendskab
Halil Carkaci er ny leder af den gruppe af lokalbetjente, der skal bemande nærpolitistationen, bestående af såvel erfarne lokalbetjente som nye. En del har tidligere arbejdet på Motalavej og i politikredsens øvrige udsatte områder, så de har et indgående kendskab til politikredsens udsatte områder, samarbejdspartnerne i kommunen, boligselskaberne og områdernes beboere. Med etableringen udvides antallet af lokalbetjente fra 4 til 12.

Tak for fremmøde
Borgmester Knud Vincents kvitterede ministeren for placeringen af nærpolitistationen og for deres arbejde i byen – men også de fremmødte borgere og unge som var mødt frem, fik en tak:
Til alle jer borgere som er mødt frem i dag, jeg håber i tager godt i mod politiet”, lød det fra Knud Vincents, der også slog fast at han var overbevist om at nærpoliti nytter ”De dage hvor borgerne kendte politiet og politiet kendre borgerne” lød det.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også