2.5 C
Slagelse
lørdag, 18. maj, 2024

Økonomisk støtte til lokalt kulturliv

I nogle måneder og en tid, som nok for de fleste er ekstra mørke, er der nu lys i horisonten.
Kultur- og Fritidsudvalget har netop uddelt midler fra udvalgets pulje til kulturelle aktiviteter, der støtter op om flere forskellige tilbud og initiativer.

Mere end 20 initiativer på kulturområdet, som har fået tilskud til enten aktiviteter eller driften.

Kunst i skoven og middelalder i Skælskør

– Vi håber, ligesom alle andre, at vi snart kan lægge coronaen bag os og igen få glæde af vores mange gode aktiviteter og events rundt omkring i kommunen. Vi har valgt at støtte et bredt udvalg af store og små kulturtiltag, så der skulle gerne være noget for alle at se frem til“, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Jørgen Andersen (A).

Der var enighed i Kultur- og Fritidsudvalget om blandt andet at skulle støtte Korsør-Koncerterne, som har til formål at udbrede kendskabet til klassisk musik og som nu faktisk er i gang med sin 25. sæson.

Der er også helt nye aktiviteter, fx Middelalderdage & Marked i Skælskør, som vil formidle historier om middelalderen gennem bl.a. arbejdende værksteder, hvor publikum skal kunne deltage aktivt.

Et andet spændende, nyt initiativ, som der er enighed om at støtte, er KKArt. Det er en kunstudstilling, som skal finde sted i samlingsstedet i skoven ved Rude. Det er et anderledes og nyt initiativ med kunstnere, som har interesse for naturen og inkluderer den i deres kunst.

Så der er afsat penge fra puljen til kulturinstitutioner såvel som årligt tilbagevendende begivenheder og helt nye initiativer. I denne omgang er der uddelt ca. 1,3 millioner kroner.

Foto: Slagelse.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også