2.5 C
Slagelse
søndag, 14. april, 2024

Pas på!… IS-lagelse

Is-Slagelse eller IS-lagelse….
Foto fra parkeringspladsen ved Østreskole, hvor et stort lag is havde lagt sig.

Tirsdagen bød ikke kun på kraftig vind, der i løbet af eftermiddagen blandt andet fik Storebæltsbroen til at lukke af for vindfølsomme køretøjer og nedsatte hastigheden. Men i løbet af aften, bød vejret også på kolde temperaturer…
Klokken 14, blev der i følge DMI målt vindstød i Slagelse helt op til 24,2 m/s.

Glatte veje og torve
Som dagen og aften skred frem, dalede temperaturen i takt med mørket – og efter en våd dag med både regn og slud, har det sat sine naturlige konsekvenser for aftenen.

Flere steder kunne man også høre venlige borgere i kommunikation med hinanden på gaden “Pas på her… Der er meget glat!”. Så trods temperaturen lå omkring frysepunktet, fik de oplevelser nok varmen frem i de fleste.

Flere veje og torve har nemlig fået markant glatte afspor – og det var tydeligt at se, at de der var ude på aftentur, eller på vej hjem, lod fødderne let slæbe efter sig, for ikke at miste fodfæstet.
Det synes dog tydeligt at bilisterne heldigvis allerede tog flere fornødne hensyn.

Kør tidligt og kør sikkert
Temperaturen kommer i løbet af natten til fortsat at ligge omkring frysepunktet, hvilket betyder det meste af byen vågner op til fortsat glatte veje.

Der er onsdag varsling flere steder i landet for Snestorm – Kategori 2, men som det ser ud lige nu, kommer det værste dog til at gå nord om Slagelse, hvorfor vi i skrivende stund heller ikke er omfattet af varslingen.

Men med en våd onsdag morgen og med temperaturer omkring frysepunktet hvor vi ikke ved hvordan nedbøren falder, er der vist kun en ting at opfordrer dem vi kender til:
Kør tidligt og kør sikkert.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også