2.5 C
Slagelse
torsdag, 23. maj, 2024

PFOS fund i kød og fisk

Fødevarestyrelsen konkluderer nu i en analyse, at kød fra Korsør Kogræsser og Naturplejeforening indeholder PFOS i for store mængder.
I en grøft hvor brandskolen har sit udløb, har kvæg græsset på engen – og her er der målt høje værdier af PFOS i kødet.

Kødet har et indhold af PFOS på 180 nanogram pr gram og DTU konkluderer derfor i deres vurdering udført for Fødevarestyrelsen, at der er en væsentlig sundhedsmæssig risiko ved at spise det pågældende kød.

Lignende analyser er blevet lavet for fisk og rejer fra Korsør Nor, som indeholder niveauer mellem 0,7 og 9 nanogram pr gram, som dog ikke går under “alarmerende høje niveauer”.

Fødevarestyrelsen anbefaler af forsigtighedsgrunde dog stadig, at det frarådes, at man spiser fisk, der er fanget tæt ved brandskolens regnvandsudløb til Korsør Nord.
Der er derfor også sat skilte op på begge sider af udløbet.
Selvom der for nuværende ikke er fundet alarmerende høje niveauer af PFOS i de fisk der er analyseret, kan der være variationer mellem de enkelte fisk og fiskearter. På baggrund af dette kan Fødevarestyrelsen stadig ikke udelukke, at der derfor kan være fisk, som indeholder PFOS i et omfang som udgør en sundhedsrisiko.

Fødevarestyrelsen forventer at lave nye analyser af spiselig fisk senere på foråret.

FAKTA om analysen 

Undersøgte fisk, kød og rejer Indhold af PFOS
Kvabber: 3,1 nanogram pr. gram
ÅleKvabber 6,0 nanogram pr. gram
Rejer 0,7 nanogram pr. gram
Hundestejler 9,0 nanogram pr. gram
Kalvekød 180 nanogram pr. gram

Foto: Slagelse.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også