torsdag, 22. februar, 2024

Renholdelsesambassadører hædret: Over 7.500 mundbind

Henkastet affald er alles ansvar, hvorfor Slagelse Kommune gerne vil hædre dem, som gør en ekstra indsats for, at vi alle får en renere og pænere kommune.

I december kunne Slagelse Kommune udnævne de første to borgere som renholdelsesambassadører: Kirsten Jensen og Michael Jensen, der de seneste to år har gjort en stor indsats for at holde Slagelse fri for affald.
….Og Selvom Kirsten og Michael har samme efternavn, er de ikke i familie!

Som ambassadør går man foran med det gode eksempel og viser andre, at “vi tager skraldet sammen“. Det kan være ved at samle affald, arrangere affaldsindsamlinger eller skabe viden om henkastet affald på fx sociale medier.

Over 7.500 mundbind
Kirsten og Michael samler affald året rundt – og gerne i fællesskab.
Det bliver til mange kilo affald, der ikke skæmmer omgivelserne og forurener miljøet og naturen. Michael har bl.a. opsamlet over 7.500 mundbind, siden Corona brød ud. I forbindelse med World Clean Up Day i år vandt de ovenikøbet et par biografbilletter for at samle affald.

To glade modtagere af hædren
Det var derfor også to glade renholdelsesambassadører, der modtog hæderen fra teamleder for kommunens renholdelsesmedarbejdere Niels Gøttsche Olsen og entreprenørchef Peter Johansen fra Entreprenørservice.

Det er da dejligt at blive anerkendt. Hvis vi kan inspirere andre til at samle affald og være med til at gøre opmærksom på det stigende problem med affaldet i vores omgivelser, er det kun glædeligt“, siger Kirsten Jensen.

Og mange af dem vi møder, når vi samler affald, bakker os op og fortæller os, hvor godt det er, at vi samler affald“, tilføjer Michael.

Hos kommunen sættes der stor pris på indsatsen.
Vi er virkelig glade for de borgere, som tager ansvar for, at vi får en renere og pænere kommune til glæde for alle. Vi er især imponeret over den indsats, som Kirsten og Michael har bidraget med, hvor de har samlet rigtig meget affald. Det er fuldt fortjent, at Kirsten og Micheal bliver de første renholdelsesambassadører,” siger Niels Gøttsche Olsen som repræsentant for kommunens medarbejdere, der hver dag året rundt også bidrager til, at kommunen holdes ren og pæn.

Vi håber, at Kirsten, Michael og andre frivillige ildsjæle kan inspirere andre til at bidrage til kampen mod affald i naturen og i vores omgivelser. Entreprenørservice bruger 8-9 millioner kroner om året på renholdelse, og vi ville gerne gøre endnu mere for en renere kommune. Gennem vores efterhånden mange initiativer målrettet frivilliges indsatser på renholdelsesområdet står det heldigvis klart, at mange ildsjæle, foreninger og lignende er engageret i at mindske affald i naturen, på kysten og i byrummene.

Vi ser det som en vigtig del af vores arbejde at åbne opgaven omkring renholdelse op, så vi i fællesskab kan løse en endnu større opgave og arbejder for, at det skal være nemt at være frivillig og engagere sig “, fortæller entreprenørchef Peter Johansen.

Mest læste

Populært