torsdag, 22. februar, 2024

Sådan gik det: Se billeder fra nattens vandstigninger

Forud for søndag aften havde flere fulgt de løbende meldinger og prognoser. Efter Maliks besøg lørdag aften og søndag formiddag, var næste besøg; Mange mængder vand.

Vandstanden så ud til at stige markant og Slagelse Kommune meldte hurtigt ud at de fulgte situationen tæt, lukkede veje og delte sandsække ud til berørte borgere.

De første meldinger lød på at vandstanden ville toppe omkring 1,20, derefter lød den på 1,15 men som aften skred frem, viste prognoserne at den nok ville blive endnu højere og først toppe tæt på klokken 23.00 mod hele 1,25 over normal vandstand.

I Korsør toppede vandstanden i følge DMI’s vejrdata omkring klokken 22.40, hvor vandstanden i Fiskerihavnen også viste hele 135 cm over normale vandstande.

Det fik beredskabet til at arbejde stærkt flere steder – og ved flere af de udsatte områder, var mange også forbi, til et beskik af situationen – som blev fulgt nøje.

I Skælskør toppede vandstanden ligeledes tæt på klokken 23.00, hvor der helt som i Korsør blev målt vinde vandstigninger, her toppede vandstanden på 137 cm over normale vandstande.

Da vi forlod områderne omkring halv 2, var vandet på langsomt tilbagetogt. I Følge DMI’s nuværende prognose har den største del af vandstanden stabiliseret sig allerede igen til formiddag.

Se billeder fra Korsør og Skælskør her

Mest læste

Populært