2.5 C
Slagelse
søndag, 14. april, 2024

Skælskør: 300.000 kr. til festival

300.000 til festivalen “Claytopia”

Det er velkendt i vores område, at Guldagergaard er helt unikke, det underbygges nok også af deres internationale anerkendelse, som området nyder godt af, når kunstnere kigger forbi.

Til sommer afholder det keramiske forsknings- og videnscenter Guldagergaard i Skælskør, en udendørs keramikfestival ”Claytopia”.

”Claytopia” vil finde sted samtidig med Keramikfestivalen i Skælskør, der forventes afholdt onsdag den 14. juli, men er et selvstændigt arrangement på Guldagergaard uden direkte tilknytning til keramikfestivalen. Det skal nemlig være en tilbagevendende månedlang udendørs festival i juli måned med fokus på keramik.

Kultur- og Fritidsudvalget i Slagelse Kommune har besluttet at støtte Claytopia direkte med 300.000 kroner.

Claytopia-festivalen vil styrke kommunens kultur- og turismeprofil, og understrege Skælskørs ry som kulturelt centrum på Vestsjælland. De udendørs rammer for festivalen giver mulighed for at præsentere kunsten på en ny måde, som sikkert vil tiltrække et bredt publikum, og bidrage til at flere opdager Skælskørs mange fortræffeligheder ”, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Jørgen Andersen (A)

Masser af aktiviteter for alle aldersgrupper
“Claytopia” vil invitere til udendørs udstillinger hvor publikum kan komme både helt tæt på, men også deltage på afstand, da det hele bliver lagt ud Live på sociale platforme. For dem som er helt tæt på, vil den gamle have være åben for publikum med artist talks, musik og debatter.

Tilskuddet fra Slagelse Kommune skal bruges til bl.a. udstyr og markedsføring.

Ambitionsniveauet er højt, og vi håber, at Corona tillader så mange som muligt at besøge Guldagergaard. I Kultur- og Fritidsudvalget lægger vi vægt på, at der er noget for enhver smag, hvad enten du vil prøve kræfter med at lave din egen keramik, spise streetfood, eller om du vil købe kunsten med hjem. Vi glæder os til de mange spændende aktiviteter ”, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, Ebbe Ahlgren (V)

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også