2.5 C
Slagelse
søndag, 14. april, 2024

Slagelse i spil til nyt områdearresthus

Sammen med to andre sjællandske kommuner er Slagelse Kommune en af de kommuner, hvor Kriminalforsorgen overvejer at placere et nyt områdearresthus med plads til 400 indsatte, og med flere end 200 nye arbejdspladser tilknyttet.

Det nye områdearresthus er en udløber af den politiske aftale fra 2017 (revideret i december 2021) om Kriminalforsorgens økonomi, hvor det blev besluttet, at der skal bygges et nyt områdearresthus i nærheden af København.

Vi har tilkendegivet overfor Kriminalforsorgen at vi er positive overfor placeringen af det nye arresthus i Slagelse Kommune. Vi har god infrastruktur, og vores placering gør, at vi kan tiltrække kvalificerede medarbejdere fra både Sjælland og Fyn “, siger kommunaldirektør Frank E. Andersen.

Et områdearresthus skal primært bruges til varetægtsfængslede. Sonderingerne af, hvor det nye arresthus skal placeres er i en meget tidlig fase. Forventningen er, at beslutningen om, hvor det nye arresthus skal bygges, bliver taget næste år. Derefter vil en proces med at lave lokalplan og bygge det nye arresthus gå i gang i den kommune, som får arresthuset. Forventningen er at det nye arresthus kan være klar til åbning i 2025 eller 2026.

Foto: Slagelse.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også