2.5 C
Slagelse
lørdag, 18. maj, 2024

Slagelse Kommune har aktiveret beredskabsplanen!

Slagelse Kommune har netop i en udsendt meddelelse aktiveret sin beredskabsplan for forhøjet vandstand i Korsør- og Skælskør- områderne. Det skyldes den netop nu høje vandstand, som endnu ikke har toppet.

Der er stadig usikkerhed om, hvorvidt vandstanden når et niveau, som vil give problemer.” skriver Slagelse Kommune der tilføjer at prognoserne lige nu forudsiger, at vandstanden topper omkring 18.30 til 21.30.

Når vandstanden i aften ser ud til at toppe, vil den nå op mod 95 og 105 cm over daglig vande – og det er altså blot 10 centimeter fra at vandet løber ind i fiskerihavnen i Korsør og op ad rendestensristene på Casper Brands Plads, samt på parkeringspladsen ved Skælskør Bibliotek.

Beredskabet har på baggrund af dette besluttet sig for at være på den sikre side og sikrer derfor rendestensristene med bigbacks med en kubikmeter sand i.

De ti centimeters usikkerhed på prognosen begrunder DMI med vinden, der kan give yderligere højvande, hvis den drejer eller tager til.” lyder det fra Kommunen, der fortsætter at beredskabet følger situationen nøje og står klar til at træde til, hvis det skulle blive nødvendigt.

Der er igen møde i beredskabsstaben kl. 15.00.

/Arkivfoto.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også