2.5 C
Slagelse
lørdag, 18. maj, 2024

Slagelse sætter: Fokus på far

Det har en stor betydning, at far og barn får en god relation helt fra starten af barnets første leveår, lyder det fra Slagelse Kommune.

Den øremærkede barsel til fædre træder i kraft i Danmark senest i juli 2022, og i den forbindelse vil man derfor kunne se flere fædre, der også vælger at tage barsel og dermed være endnu mere sammen med deres børn.

Det vil Slagelse Kommune gerne imødekomme og være med til at bakke op om.

Fars Legestue kommer til Slagelse
I den forbindelse åbner der tirsdag den 18. januar 2022 Fars Legestue på Slagelse Bibliotek. Fars Legestue er et sted, hvor fædre med børn i alderen 0-3 år kan komme og være aktive sammen med deres børn og møde andre fædre, der som dem selv har valgt at gå på barsel, eller blot tage en dag sammen med deres børn. I Fars Legestue kan du komme og gå, som det passer ind i din dag. Der er åbent hver tirsdag fra kl. 13-16. Du bliver mødt af en tovholder, der byder velkommen og er med til at skabe god stemning og sikre, at der altid er kaffe på kanden.

Sundhedsplejen vil også kigge forbi hver gang, og her kan fædrene få mulighed for at stille alle de spørgsmål, de måtte have.

Fars Legestue i Slagelse er en blandt flere rundt om i Danmark. Legestuen bliver åbnet i samarbejde med Forum for Mænds Sundhed, der har projekt Far for Livet, støttet af Nordea-Fonden.

Vi er utrolig glade for, at Slagelse Kommune vil være med til at skabe gode rammer for fædre og børn ved at åbne en Fars Legestue ” siger sekretariatschef i Forum for Mænds Sundhed, Mie Møller Nielsen og fortsætter ” Vores arbejde med fædre viser, at mange fædre ønsker at være mere aktive sammen med deres børn, men de ved ikke altid, hvor de skal finde disse aktiviteter. Derfor er Fars Legestue et rigtig godt koncept til at invitere fædre med deres børn indenfor. ”

At sætte ekstra fokus på fædre ligger rigtig godt i tråd med det arbejde, som kommunens sundhedspleje i forvejen arbejder med. De har bl.a. flere Far-ambassadører i sundhedsplejen, som medvirker til at holde fokus på fars rolle og vigtighed for hele familien, så det, at der nu åbner en Fars Legestue, er en oplagt forlængelse af det arbejde, der allerede er godt i gang.

Vi glæder os til at byde fædre og deres børn velkommen i vores nye Fars Legestue, og håber legestuen med tiden vil vokse, så mange fædre og børn vil få gavn af den” udtaler leder af Sundhedstjenesten Bodil Bahnsen.

Vi er glade for at kunne understøtte kommunens mange fædre med dette nye tilbud, og vi er spændte på at se, hvad de og ikke mindst deres børn vil synes om at komme på biblioteket” udtaler Sanne Kjerstein Madsen, afdelingsleder på Slagelse Biblioteker og Borgerservice.

Foto: Slagelse.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også