2.5 C
Slagelse
lørdag, 18. maj, 2024

Sol, sommer… og spritkørsel?

Efter to år med corona ser vi nu ind i en sommer uden begrænsninger og med mange festivaler, byfester og havnefester. Det får nu Slagelse Kommune og Rådet for Sikker Trafik til at minde bilisterne om at lade bilen stå, når de har drukket

To års social og festlig tørke! Sådan vil mange nok beskrive de seneste år, hvor festivaler, byfester, private fester og sammenkomster har været aflyst på stribe, eller der har været mange begrænsninger på, hvor mange man måtte samles.

Nu har vi endelig igen en sommer, hvor fest- og kulturlivet er tilbage for fuld drøn, og flere steder melder kræmmermarkeder, festivaler og lignende om stor tilstrømning og mange solgte billetter.

Det får nu Slagelse Kommune og Rådet for Sikker Trafik til at gentage de gode råd fra før, coronaen ramte landet: Husk at lade bilen stå, når I har drukket alkohol.

Vi må hjælpe hinanden med at få bragt antallet spritbilister ned. Lav aftalen om, hvem der kører hjem fra Slagelse Festuge, Tour De France eller koncerterne i Cirkusland inden I tager hjemmefra. Er der alligevel en, der ikke selv kan tage ansvaret og ikke kører i påvirket tilstand, grib ind – tag snakken med vedkommende “, siger Nicki Ottevig (V), formand for Trafiksikkerhedsforummet.

Langs vejene vil bilisterne i løbet af sommeren møde gule plakater med spørgsmålet “Klar til et pust?”. Plakaterne er en del af kommunernes og Rådet for Sikker Trafiks kampagne, der skal få flere sikkert hjem, og som skal minde om, at hele sommeren sætter politiet ind med spritkontroller. For det er der brug for.

17 sigtet for spritkørsel hver dag
Selv om der sidste år var mange begrænsninger og aflyste fester, var der stadig for mange, der tog chancen og kørte spritkørsel, viser tal fra politikredsene.

I hele 2021 sigtede politiet 5.174 førere af et motoriseret køretøj for spritkørsel. De 1.518 af dem blev sigtet i sommermånederne juni, juli og august. Det svarer til knap 17 spritsigtelser om dagen hen over sommeren. Med genåbningen og dermed udsigt til endnu flere festlige og sociale sammenkomster end sidste sommer, er Rådet for Sikker Trafik bekymret for, at det tal kan stige i år.

Det er dejligt, at vi igen kan samles til fest, kultur og koncerter. Men det er også vigtigt, at vi lige minder os selv og hinanden om, at har man drukket alkohol, og er man i tvivl om sin promille, så skal man lade bilen stå. Det er både risikabelt og samtidig også en ærgerlig måde at miste sit kørekort på, hvis man tager chancen“, siger Morten Wehner, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Sidste år viste en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik, at hver 10. mand og hver 20. kvinde har taget chancen og kørt bil, selv om de ikke vidste, om deres promille var for høj.

Fakta:
Så mange sigtede politiet for spritkørsel sidste sommer (juni, juli og august) pr. politikreds:
Nordjylland: 141
Østjylland: 113
Midt- Vestjylland: 172
Sydøstjylland: 150
Syd- og Sønderjylland: 122
Fyn: 134
Sydsjælland og Lolland-Falster: 131
Midt- og Vestsjælland: 168
Nordsjælland: 95
Københavns Vestegn: 86
København: 181
Bornholm: 25

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også