2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

Torsdag: Kanonslag og brande

Som torsdagen skred frem, kunne flere og flere brag høres i de rungende gader i midtbyen, da mørket var faldet på.

På mængden af brag, var det tydeligt, at nytåret nu er rykket nærmere.

En flok unge valfartede rundt i byen, med en taske fuld af kanonslag, som på et tidspunkt fik gæsterne på Schweizerpladsen til at lette en meter eller 2 fra stolen, da der pludselig sprang et kanonslag ikke langt fra statuen.

Som kaffen dansede op af koppen, valgte en enkelt gæst også at kontakte politiets alarmcentral, mens bragende forsatte – men med et lettede det hele da 2 kanonslag blev kastet på samme tid, ikke langt fra flere gæster, som kunne se røgen fra de store brag stige op mod aftenhimlen.

Mens gæsterne og de forbipasserende gjorde spjæt, grinte flokken af drenge, mens pigerne der fulgte trop, gjorde små skrig når kanonslagende sprang.

På Schweizerpladsen hvor gruppen længe cirkulerede, var politiet ikke fremme den periode det stod på, men vi har fået meldinger om, at politiet aflagde visit omkring Nytorv, hvor bragene forsatte de næste mange timer.

Nytorv var også centrum, for en gruppe på omkring 30 helt unge mennesker, som med fest, meget højlydte skænderier og skubberier, fik flere naboer i området til at kigge forhåbningsfuldt ud af vinduet, for hvornår det hele ville få en ende – så julefreden kunne sænke sig.

Brag blev til brand
Ikke kun voldsomme brag blev symbolet på denne torsdag aften, natten bød nemlig på flere opgaver hos Slagelse Brand og Redning der også måtte afsted.

Kort før klokken 03 måtte de rykke ud til Herrestræde ved VUC, hvor en container var sat i brand. Her måtte mandskabet igang med at slukke flammerne, mens røgen fyldte området.

Der gik ikke længe – og brandmændene nåede dårligt at få soden af tøjet og slukke for vandet, før de knap en time senere fik en melding om, at det nu var en skraldespand som stod i brand ved Biblioteket på Stenstuegade, længere oppe af vejen.

Mens flammerne tog fat, kunne yderligere brag igen høres i det fjerne, som med dens mellemrum formåede at præge hele natten.

Heldigvis var brandvæsnet lige i området – hvorfor de hurtigt fik slukket branden i Stenstuegade.

Om de 2 brande har været påsatte, samt om de kan forbindes til de mange kanonslag der har præget aftentimerne, vides ikke.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også