Annonce:
0.5 C
Slagelse
onsdag, december 7, 2022

Verdens største Solaris-smagning på Røsnæs

Tip os døgnet rundt på:
Messenger (Besked)  Ring 42 74 42 74

 

Annonce:
Annonce:

Sensommeren viste sig fra sin smukkeste side, da vingårdene på Røsnæs i weekenden for første gang bød indenfor til Røsnæs Vinfestival.

For det første havde vi vejret med os. Ligesom gæsterne var utroligt glade og imødekommende, der var virkelig et godt samspil mellem udstillerne og de besøgende, der havde stor interesse i at smage og vide mere om dansk vin “, fortæller Tom Christensen fra Dyrehøj Vingaard, der er en af initiativtagerne bag vinfestivalen.

Verdensrekord og sabelbobler!

Hen over weekenden kunne de 500-600 gæster komme med i vinmarken, blive klogere på dyrkning vin, mens Heine René Egelund, team manager for Tjenerlandsholdet, stod klar til at undervise i at sable en flaske bobler.
Der var oplevelser for både vinnørder og menig mand på programmet.
Højdepunktet på Røsnæs Vinfestival var dog uden tvivl verdens største Solaris-smagning.

Det, der gjorde den helt speciel, var, at deltagerne kunne smage op til 30 vine lavet på Solaris-druen “, forklarer Tom Christensen og fortsætter:

Alle vine var fra danske vingårde. Vi har de samme druer alle sammen, så man kan faktisk gå og sammenligne smagene. På den måde er vi ikke konkurrenter, vi er kollegaer.

Vinfestival skal være mangfoldig

Røsnæs Vinfestival blev afviklet for første gang, men står det til Tom Christensen, var det bestemt ikke sidste gang.
Vi havde ikke et mål for antal gæster eller lignende. Det var første år, så vi skulle se, om det havde gang på jord og kunne interesse folk. Det kunne det bestemt, det var helt fantastisk “, fastslår han og uddyber: ” Vi skal lige have evalueret årets festival, men jeg er ret sikker på, at vi holder det igen næste år. “

– Og fremtidstankerne er allerede på plads.

Vi havde inviteret alle danske erhvervsavlere og håber, at endnu flere vil bakke op næste år. Vores mål er at blive så mangfoldige som overhovedet mulighed, så de besøgende virkelig kan gå på opdagelse i dansk vin “, slutter Tom Christensen.

Foto: Destination Sjælland – Danni Aaslev

Annonce:
Annonce:

Seneste

Læs også