2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

Vil hjælpe unge ind i voksenlivet

I april åbner Slagelse Kommune et nyt ‘Mestringshus’, som skal hjælpe unge med forskellige sociale, fysiske eller psykiske udfordringer godt ind i voksenlivet.

Vi har nogle unge, som har brug for en hjælpende hånd til at komme godt ind i voksenlivet “, lyder det fra Steen Olsen, udvalgsformand for Udvalget for Specialiserede borgerindsatser der tilføjer ” Det skal vi hjælpe dem med, og vi skal prøve nye løsninger, fordi vi kan se, at der desværre kommer flere unge, der bevæger sig på kanten af samfundet. Derfor har vi politisk været enige om at vi skal bakke op om det her gode initiativ, som nu er klar til start

Mestringshuset er i første omgang for borgere i aldersgruppen 16-20 år, hvor en målrettet indsats kan bringe dem selvstændigt videre til voksenlivet.
Det kan for eksempel være unge, der har været anbragt, eller som er i risiko for det, unge som er på vej til at få behov for hjælp på handicap og psykiatriområdet.
Det vil til at starte med være for cirka 40 borgere og aldersgruppen vil efter et år, kunne udvides til de 21-25 årige.

” Vi skal tage hånd om de unge på kanten af samfundet, så vi ikke placerer dem på passiv forsørgelse resten af livet. Vi har alle ønsker og drømme, men vi har ikke alle fået lige gode kort på hånden til at udleve drømmene. Her skylder vi vores unge, at vi hjælper dem, som har brug for det, så de også føler sig som en aktiv del af samfundet, “ siger Jørn-Ole Didriksen (V) der suppleres af Palle Kristiansen (O) ” Mestringshuset bliver et sted som kan rumme de unges forskellighed, så de kan komme godt ind i voksenlivet “

Et tilbud der består af flere dele
Lærings- og mestringsforløb til de unge med fokus på at opnå større selvstændighed i forhold til eget liv, håb og drømme- herunder fokus på at skabe sunde og bæredygtige netværk og fællesskaber med andre unge.

Individuelle samtaleforløb med fokus på at skabe overblik og samtidig styrke og give plads til udvikling og forandringer i den unges liv.

Hjælp til at skabe sammenhæng mellem forskellige tilbud og institutioner, som de unge møder – kommunale/regionale/frivillige.

Hjælp til brobygning i forhold til bolig, uddannelse og job.

 

Den fysiske placering af huset bliver på Æblehaven 5 og er en del af byrådets budgetaftale for 2021-2024.

 

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også