2.5 C
Slagelse
lørdag, 18. maj, 2024

Foreningslivet rykker ind i tomme butikslokaler!

Fra 1. november rykker Skælskør Marinegarde ind i et lokale på Nytorv 6 i Skælskør. Andre interesserede foreninger o. lign. vil også kunne benytte lokalet.

Nedlukningen pga. Corona har været hård for mange foreninger. En af de foreninger, som godt kunne bruge flere medlemmer er Skælskør Marinegarde. Derfor har de synliggjort sig selv og deres aktiviteter i et lejet lokale i løbet af sommeren. Den mulighed kan nu fortsætte, efter de netop har fået tilskud til lokalelejen fra Kultur- og Fritidsudvalget.

Fra 1. november rykker Skælskør Marinegarde derfor ind på Nytorv 6 i Skælskør. Andre interesserede foreninger o. lign. vil også kunne benytte lokalet efter aftale med Skælskør Marinegarde lyder det.

Skælskør Marinegarde er meget mere end de flotte uniformer, den imponerende march og de festlige toner, man møder på gaden.Men for mange er kendskabet til Marinegardens aktiviteter måske begrænset. Derfor har Skælskør Marinegarde søgt tilskud fra Kultur- og Fritidsudvalget, så de kan synliggøre deres aktiviteter og forening. Tidligere på sommeren rykkede Skælskør Marinegarde ind i et tomt lokale på Algade, men fra 1. november bliver det i et lokale på Nytorv i Skælskør. Lokalet kan benyttes gratis af andre foreninger o. lign. til f.eks. arrangementer og møder efter aftale med Skælskør Marinegarde.

Styrke fællesskabet og foreningslivet

Vi har et meget bredt og varieret foreningsliv, som vi i Kultur- og Fritidsudvalget gerne vil støtte. Skælskør Marinegardes tilsagn om, at andre foreninger kan benytte lokalet i Algade sammen med Skælskør Marinegarde kan styrke foreningsfællesskaberne på tværs i Skælskør. Det er en ny spændende tilgang til udvikling og synliggørelse af foreningerne, som jeg glæder mig til at se resultatet af “, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, Anne Bjergvang (A).

Liv i tomme butikslokaler

Rigtig mange mindre byer i provinsen har tomme butikslokaler stående. I Skælskør har man før gentænkt muligheden for at fylde de tomme lokaler op på en spændende måde f.eks. med kunstudstillinger. Når foreningerne rykker ind i de tomme lokaler, er det også med til at skabe en mere levende og attraktiv bymidte. Forhåbentlig vil den ekstra synlighed også betyde flere medlemmer til foreningen og til andre, da Skælskør Marinegarde også inviterer andre foreninger indenfor i lokalet. Det er en åben nytænkende måde, at åbne foreningsfællesskabet op og invitere andre foreningsfællesskaber ind. Det skal nu yderligere prøves af i 6 måneder, og vi glæder os i udvalget til at følge det “, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Troels Brandt (B)

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også