2.5 C
Slagelse
lørdag, 18. maj, 2024

Børnehaver tyvstarter i skole

På Nymarkskolen i Slagelse er det ikke kun eleverne, som bruger gymnastiksalen til leg, motorik og bevægelse. Skolen har startet et samarbejde med daginstitutionerne Firkløveren og Børnehuset Nord, hvor børnehavebørnene besøger skolen, hvor en idrætslærer står klar og laver lege-, motorik- og bevægelsesforløb. Målet er at skabe bevægelsesglæde hos børn og det pædagogiske personale samt bidrage til at få mere bevægelse ind i børnenes hverdag i børnehaverne.

Det kan være en stor omvæltning at skifte børnehavens trygge rammer ud, når man som 5-6 årig starter i skole. For nogle børn fra daginstitutionerne Firkløveren og Børnehuset Nord bliver overgangen mellem børnehave og skole mere tryg og velkendt, da de allerede nu besøger Nymarkskolen, som en del af samarbejdet ”Nymark bevæger dig”. Børnene besøger skolen tre gange, hvor en idrætslærer står for planlægning og afvikling af lege-, motorik- og bevægelsesforløb.

Tryghed og trivsel giver en god skolestart

Overgangen fra børnehave til skole er et rigtig vigtigt fundamentet for en god skolestart. Derfor ser vi samarbejdet med børnehaverne som en rigtig god mulighed for både at vise børnene skolens fysiske rammer, men især også at give dem et indblik i glæden og begejstringen ved at bevæge sig. For tryghed og trivsel er nogle af forudsætningerne for det enkelte barns læring“, siger Susanne Meyerhoff viceskoleleder på Nymarkskolen.

Derudover samarbejder lokale idrætsforeninger med Nymarkskolens SFO, hvor de laver aktiviteter for eleverne fra 0.-4. klasse i SFO-tiden, så der også kommer mere bevægelse og variation ind i fritidsdelen på skolen, som i forvejen er idrætsskole, hvor alle elever har fem lektioner idræt om ugen.

Inspiration og lyst til mere bevægelse
Formålet med samarbejdet med både børnehaverne og fritidsforeningerne er at skabe mere interesse og glæde ved bevægelse. Når vi inviterer børnehavebørnene ind til nogle sjove timer i gymnastiksalen sammen med pædagogerne, så går de forhåbentlig alle hjem med et smil på læben og lysten samt inspirationen til at fortsætte i børnehaven. Samtidig håber vi gennem samarbejdet med foreningslivet, at børnene får lyst til mere bevægelse i fritiden – både i SFO-tiden men også i foreningslivet“, siger Idrætskonsulent i Slagelse Kommune Signe Vig Jensen.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også