2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

Placering på plads: Rådhus bliver til nyt Arresthus

MitVestsjælland erfarer netop at forhandlingerne om det nye arresthus endelig er på plads, i en aftale, hvor Kommunen ligeledes kan bringe deres ønske om et nyt rådhus ind i projektet.

Valget af placeringen for det nye arresthus er faldet på det nuværende Slagelse Rådhus.
Rådhuset lever op til de krav, der har været sat fra start – Hvilket betyder at kriminalforsorgen ikke behøver at bygge et nyt.

Mulighed for retssal
Slagelse Rådhus har en god placering, mange P-pladser til vores ansatte og den nuværende store tagterrasse om-montores til fængselsgård – med udsigt over byen ” lyder det i følge aftaleteksten, der ønsker at blive en del af byen: “De mange kontorlokaler kan hurtigt omdannes til celler, mens byrådssalen skal bruges til retssal, i tilfælde hvor der vil være mangel.” lyder indstillingen.

Af etiske årsager er det i aftaleteksten bestemt, at det nuværende Borgmesterkontor vil blive anvendt som kontrolrum. “Det kan give mange dårlige sager, hvis de forkerte kommer til at bo på borgmesterkontoret” fremgår det som en note til rapporten.

Vil give nyt ‘look’ i gadebilledet
Det nye arresthus vil ikke komme til at genere den almindelige borger i Slagelse lyder det, men det vil i følge de vedlagte tegninger, give markante ændringer omkring Rådhuspladsen.

Alle vinduer får i følge teksten monteret gitre, mens den nuværende store tagterrasse får opsat et 2 meter højt hegn på toppen. Bygningen monteres endvidere med en større mængde overvågningskameraer, mens der i området omkring rådhuspladsen opsættes pullerter for at undgå eventuelle forsøg på at komme ind med større køretøjer.

Med pengene fra salget af Slagelse Rådhus, frigives der dermed midler til etableringen af et nyt stort rådhus – som længe har stået højt på politikernes ønskesedel.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også