2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

Smittet med corona? Sådan stemmer du!

På tirsdag går Slagelse til valg – men ikke et valg som vi plejer, for smitten stiger og hver dag testes nye positive for Covid-19. Derfor er der i år også helt nye hensyn at tage.

Lad os starte med at slå det fast – Skulle du være nærkontakt, i isolation, eller testet positiv for Corona – Så kan du stadig stemme! Det er din grundlovssikrede ret – Og Slagelse Kommune har sat helt nye tiltag ind, for at alle får mulighed for at stemme.

Alle får mulighed for at stemme” så kort siger David Thorning det faktisk, der er chefkonsulent i Slagelse Kommune. I øjeblikket arbejder de nemlig efter alle scenarier, så en tryg valgoplevelse kan afvikles.

Sådan gør du, hvis du er smittet
Er du testet positiv for Corona eller i isolation, skal du stadig møde op ved det stemmested som står på dit valgkort.
Her vil der ved indgangen nemlig være ophængt et telefonnummer som du skal kontakte, såfremt du er smittet eller i isolation.
Vi opfordrer stærkt til at man ringer på nummeret så snart man ankommer – og venter uden for i god afstand til andre” Fortæller David Thorning.
Når du har ringet på nummeret vil personale, udstyret med værnemidler, nemlig komme ud til dig, så du har mulighed for at afgive din stemme uden kontakt til andre. Det vil være muligt at stemme som smittet, på alle valgsteder i Kommunen.

Er du i nærkontakt eller isolation, skal du forholde dig på samme vis, lyder det videre.

Massere af sprit og – din egen kuglepen
David Thorning der længe har været i fuld gang med afviklingen af valghandlingen i Slagelse Kommune fortæller også, at der inde i hallen, for dem som ikke er smittede, er gjort flere tiltag: “Vi har blandet andet forsynet valgstederne med massere af sprit, der opsættes afstandsmarkering og så er man faktisk meget velkommen til at medbringe sit eget skriveredskab” fortæller han.

Medbringer du dit eget skriveredskab, skal det dog helst være en blyant eller en kuglepen, så der ikke kan opstå tvivl om krydset.

Der er ikke krav om mundbind på valgstederne, men de fremmødte er selvfølgelig meget velkommen til at tage sådan et på. – & Ligeledes er der heller ikke krav om coronapas.

Brug hele dagen – Mulighed for kø
Når der i år skal opretholdes afstand, kommer der helt naturligt en længere kø. Derfor opfordres det også til at man ‘bruger hele dagen‘ og ikke nødvendigvis stemmer på samme tid som alle andre.

Smittet eller ej: Valg – Det bliver det – Vi glæder os – og du kan følge med hele dagen her på MitVestsjælland.dk

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også