2.5 C
Slagelse
lørdag, 18. maj, 2024

Bekræfter klubskifte til udlandet: Vil fortryde ikke at gøre det

I årevis har rygterne om et udenlandsk klubskifte summet ved hvert transfervindue, men nu bekræfter den 26-årige vestsjællænder, at et skifte endelig er en realitet. 

Kalundborg, Holbæk, Slagelse, Næstved, – man kan ikke sige Christoffer Thrane, uden også at sige Vestsjælland. Men nu er det altså endeligt bekræftet, at den Vestsjællandske muld, byttes ud med norske fjelde. 

Jeg er rigtig glad for aftalen, der venter et spændende land, nye muligheder, drømme – og ny klub” udtaler Christoffer Thrane, da vi fanger ham over telefonen fra det Norske hotelværelse. 

Jeg har lavet aftale med Norske Øygarden FK” fortæller Thrane, der med en Norsk accent på Øygarden næsten får det til at lyde indøvet fra hans karantæne-hotel.

Jeg landede i Fredags (Forrige uge Red.) og har ellers bare brugt min tid på karantæne-hotellet” svarer Thrane, da vi spørger ind til de første dage i Norge.
– For der er jo lige coronaen – og de Norske corona regler, er ikke til at spøge med. Den sidste PCR-test, har nemlig ladet vente ekstra på sig, hvilket har betydet det endnu ikke har været muligt at træne med.

Norske Øygarden FK, er for dem der kender lidt til Norsk fodbold, tidligere kendt som Nest-Sotra, som i 2020 overdrog elite licensen til nu grundlagte Øygarden FK. 

Øygarden spiller i den Norske 2. Division, i et system der ligner det danske – og for lige at få det geografiske helt på plads, så ligger det ikke langt fra Bergen…!

Fortsætter under billedet….

Thrane er netop ankommet til Norge, hvor han skal spille for Øygarden FK, ikke langt fra Bergen. Foto: Privat.

Ville fortryde ikke at gøre det
Det kommer ikke helt ud af det blå, med et klubskifte til Norge, hvor der også tidligere har været vist interesse for den eftertragtede Vestsjællandske angriber: “Det er korrekt, men der har været flere ting som skulle passe sammen – og det gør det nu, timingen er rigtig god” fortæller Thrane, der selvfølgelig også ser skiftet som et ‘eventyr’: “Som du siger, jeg er 26 år, og hvis man skal nå at gå efter drømmene, så er det nu. Jeg ville fortryde ikke at gøre det…” lyder det helt inspirerende fra Vestsjællænderen, der trods kun at have opholdt sig på corona-hotellet, har oprejst pande og bestemt ikke givet slip på sit evige gå-på-mod.

Men at rykke til udlandet kræver en del, det må Thrane også sande, da han i sommeren måtte tage et vemodigt farvel med efterskolen, som sideløbende med fodbolden, har været en fast del af hans liv i mange år. “Der er meget jeg kommer til at savne, for bare at nævne venner og familie” siger Thrane, før han dog tilføjer “Men foran venter som sagt også noget jeg ville fortryde, ikke at gøre ”

Fra muld til Fjeld
Thrane der selv har sine rødder i det Vestsjællandske og er kendt for at være på måltavlen i de klubber han har repræsenteret, glæder sig til at lære mere af Norge at kende, men først skal han lige falde til og have det basale på plads:
Jeg glæder mig først og fremmest selvfølgelig til min kæreste snart flytter herop, derefter skal vi lige have styr på det praktiske, men Øygarden har været så fantastiske til at hjælpe med det hele, så det skal nok gå ”… & med den sidste negative test, kan Thrane altså sætte endnu et kryds på tjeklisten; Forlade karantæne-hotellet, flytte ind i sin lejlighed – og derfra lære drengene og klubben bedre at kende!

Fortsætter under billedet…

Den 26-årige vestsjællandske angriber, glæder sig til at opleve Norge – Her foto fra flyet på vej til Bergen. Foto: Privat

Altså jeg har læst det skulle regne en del heroppe, men indtil videre har der kun været solskin uden for vinduet” griner den 26-årige Thrane, da joken falder på at man fra den Sjællandske Vestkyst, er klar på omskifteligt vejr!

Foruden fodbolden venter der nemlig også et helt nyt land, som han glæder sig til at opleve mere af: “Lige nu får fodbolden fuldt fokus, vi træner 5 pas om ugen, samt kamp, men derefter, når hverdagen melder sig, så glæder jeg mig også til at opleve lidt mere af Norge – Her er allerede utrolig smukt, Bergen skulle være en flot by – og så er her jo generelt en fantastisk natur ” lyder det fra Thrane, der trods det Norske, nok mener at det hele skal gå, uden de store sprogvanskeligheder. 

Følg drømmene: Du bliver grebet, hvis du falder.
Norsk fodbold er ikke helt ukendt for Vestsjællænderen, der har fulgt med hjemme fra mulden “Jeg har fulgt norsk fodbold længe og jeg kender flere der har været i Norge og spille, jeg har også en kammerat der spiller i Norge lige nu, så det er ikke helt nyt ” lyder det fra Thrane, der altså lod sommeren 2021, blive starten på et nyt eventyr.

– Og til dem, der går med drømme, men ikke ved om de tør tage springet og forfølge dem, så lyder opfordringen “Spring ud i det. Lad være at tænke på hvad der kan gå galt, tænk på alt det der kan gå godt”. Ifølge Thrane er det nemlig langt vigtigere at følge sine drømme, end at være skræmt af ting der kan gå galt, for der er altid nogle der vil hjælpe dig: “Der er altid en masse gode mennesker som vil hjælpe dig på vejen. Jeg har selvfølgelig også bekymret mig inden jeg tog afsted om ting, der slet ikke viste sig at være et problem når det kom til stykket – og skulle det gå galt, så står der helt sikkert nogle klar til at gribe dig og hjælpe dig op igen, så følg dine drømme”.

Foreløbigt har Thrane skrevet under på det kommende halve år, men hvad fremtiden bringer, det får det foranstående eventyr lov til at vise: “Det må vi se, lige nu ved jeg hvad jeg skal det kommende halve år, men planen er at tage en dag af gangen – og så ser vi om det bliver til et halvt år, 2 år eller måske endnu flere ”.

Men en ting er vist! Huset hjemme på Vestsjælland bliver kun fremlejet, så en dag, vender han hjem, hjem til den Sjællandske Vestkyst, hvor man skal turde tage springet og vide, at der altid er nogle til at gribe.

/Foto: Slagelse B&I / Photomann

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også