2.5 C
Slagelse
søndag, 21. april, 2024

Fodboldens Disciplinærinstans med kendelse i SBI-Kamp

Da Karlslunde tidligere på sæsonen var på besøg på Harboe Arena Slagelse, fløj gloserne højt fra de tilrejsende tilskuere. Flere af Slagelses tilskuere stod målskive for “skældsord” og kommentarer.

I en offentliggjort kendelse af Fodboldens Disciplinærinstans, fremgår det nu, at en helt konkret situation i retur-opgøret har fået konsekvenser for Karlslunde IF.

Da Slagelse B&I d. 23 oktober tog til Karlslunde, var der igen trykket stemning blandt Karlslundes tilskuere og denne gang af sådan en karakter, at Fodboldens Disciplinærinstans har måtte behandle en indberetning fra kampens dommer.

Spærrede for dommeren
Dommeren har efter kampen indberettet at teamet flere gange oplevede tilråb af dommertrioen af nedladende karakter.
Da dommeren efter kampen skulle forlade banen, stod flere tilskuere fra Karlslunde omkring banens udgang og en Karlslunde tilskuer trådte i følge dommerens indberetning meget aggressivt frem og spærrede vejen for dommerteamet – og begyndte at råbe af dem. “I er så ringe, du er så dårlig en dommer” står der i redegørelsen, mens vedkommende kom tættere på.

Stadionvagterne gjorde i følge dommerens indberetning ikke noget aktivt, for at forhindre tilskueren eller holde vedkommende væk.
Det hele begyndte at eskalere da en Karlslunde spiller med truende adfærd og “meget aggressivt kropssprog og fremtoning” begyndte at tale til dommerteamet med ord som “I er idioter, I er fucking ringe“. De 2 stadionvagter forsøgte stoppe ham – men uden held. Dommerteamet satte retningen mod omklædningen, hvor han de 50 meter fulgte lige i hælene.
Spilleren fortsatte sit upassende sprogbrug og opførsel hele vejen, hvilket betød at dommeren, jo efter slutfløjtet, alligevel valgte af give ham et rødt kort for voldsom adfærd og fornærmende, hånende eller upassende sprog, samt at det ville blive indberettet til DBU.

Ikke første gang
Det er ikke første gang hjemmeholdet oplever udfordringerne. Ud over deres medrejsende fans, har gjort sig bemærket på udebane, som det huskes i Slagelse. Fremgår det nemlig af indberetningen at dommerteamet allerede før kampen blev gjort opmærksomme på at en vagt ville følge dem frem og tilbage, da der har været tilråb og lignende situationer i andre kampe.

Karlslunde reagerer i deres svar
Til Fodboldens Disciplinærinstans reagerer Karlslunde på at “man generelt må sige, at dommeren fra start ikke dømte på 3. divisionsniveau“.

Karlslunde mener at de har fulgt den foreliggende beredskabsplan og blandt andet ikke lukket tilskuere indenfor hegnet. Karlunslunde skriver dog i deres redegørelse at det er deres opfattelse at der også kom tilråb fra Slagelses tilskuere under kampen.

Karlslunde mener endvidere også at sikkerheden var til stede og slår fast at den omtalte tilskuer var en af spillernes farmor på 75 år.

Har lært af episoden
Karlslunde skriver videre i deres redegørelse at de fremover vil være mere skarpe på at speake omkring emnet med henblik på at få en ordentlig tone. Derudover vil de også fremover allokere 2 personer til at cirkulere blandt tilskuerne for at få en bedre tone på rækkerne.
De erkender ligeledes i deres redegørelse, at de godt kan forstå at dommerne med tilråbene kunne føle sig en smule utrygge, men at de ikke havde noget at frygte.

Fremover vil Karlslunde bede spillere og dommere blive på banen, til eventuelle uroligheder er håndteret.

Karlslunde har efter sagen i Fodboldens Disciplinærinstans modtaget en advarsel.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også