2.5 C
Slagelse
lørdag, 18. maj, 2024

Rapport: “Forsvarligt med flere tilskuere”

Divisionsforeningen har netop lavet en evaluering af Superligaordningen, som peger på at det er forsvarligt med flere tilskuere.

Flere steder er sæsonen ved at gå på hæld – og kun i ganske kort tid, nåede flere klubber at byde tilskuerne tilbage på stadion. Klubberne i Herre-DM, som dækker Superliga, Nordic Bet og 2. Division, har siden foråret kunne afvikle kampe under Superligaordningen, med tilskuere. – Men nu er der godt nyt.

En revideret Superligaordning uden afstandskrav og uden krav om sektionering er forsvarlig, når der anvendes coronapas, faste pladser og styret tilskuerrejse.” Lyder det fra Divisionsforeningen, som har evalueret ordningen fra perioden 21. April til 28. Maj i år.

Det er spørgeskemaer fra klubberne og et tæt samarbejde om smitteopsporingen, som ligger til grund for evalueringen af forårets Superligaordning.

Lav smitte giver håb
Evalueringen peger blandt andet på:
• Ud af 266.259 tilskuere i 170 kampe blev der efterfølgende fundet 60 smittede (tal opgjort af Styrelsen for Patientsikkerhed)
• Forekomsten af deltagende tilskuere som var smittet, da de deltog, var meget lav: 0,02% svarende til 0,35 pr. kamp
• Meget få blev smittet til fodboldkamp: Antallet af tilskuere, som blev smittet til fodboldkampene, var mellem 0,01 – 0,03 pr. fodboldkamp
• Ingen Superspredningsbegivenheder blev observeret: Overordnet beskriver data fra første del af perioden et kontakttal pr smittet tilskuer på mellem 0,06 – 0,18, hvilket antyder, at der ikke har foregået superspredning.
• Fodboldkampene havde få nære kontakter: Antallet af nære kontakter pr. smittet tilskuer var 17
• Meget få nære kontakter blev smittet: Andelen af nære kontakter, som blev smittet, var mellem 0,4 – 1,3 %

Ud over rapporten har Divisionsforeningen foretaget yderligere interne opfølgende undersøgelser, som blandt andet belyser, at de nære kontakter på stadions har befundet sig i umiddelbar nærhed af, hvor den eventuel smittede har siddet. Deres mulige nærliggende fortolkning af dette er, at sektionering ikke har haft betydning for smitteopsporing, når tilskuerne har faste pladser, og dermed blot øger omkostningen til kampafvikling.

Evalueringen viser tydeligt, at med coronapas, faste pladser og en kontrolleret tilskuerrejse, så er det efter mening forsvarligt at fjerne afstandskrav og sektionering. Med tanke på det støt stigende antal vaccinerede så vil det faktuelle grundlag for udendørs arrangementer under en revideret Superligaordning uden afstandskrav og krav om sektionering blive yderligere styrket. Vi håber selvfølgelig på en fuldstændig genåbning hurtigst muligt, så vi kan være klar, når vores turneringer begynder igen midt i juli,” lyder det fra direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.

Ved du noget?

Send os et tip på 112@Sendtip.dk

 

Latest Posts

Læs også